Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Експерименти на AVEX за Браунгаз и приложението на водорода
Петър:
--- Цитат на: Orenda в Март 22, 2012, 10:10:29 am ---"За помощта ставаше въпрос да се разнищи въпроса защо се завишава температурата на пламъка на Оксиводорода при допир с различни материали,"
Този въпрос е добре описан в темите за Браунгаз. Завишената температура е заради атомния водород той е причината за повишената температура. Има разлика между водород и атомен такъв.
Поздрави и успехи
--- Край на цитат ---
МНОГО ВАЖНО
Преди известно време, един колега си направил труда и прочел една книга (на руски беше и за Тесла беше мисля) и какво видял. Аз го четох също, беше дал страниците. Значи .......атомния водород има 10 пъти по голяма енергия при изгаряне, отколкото необходимата за получаването му. Значи ако успеете да получите този (бог знае какъв) водород то вие си имате КОП = 10 (1000%) и то това беше минимума. Това е старо откритие, даже може би преди Тесла и е крито и ще се крие и занапред.
То затова бай ви Илия Вълков изминавал 1600 км с един галон вода. :)
PyroVeso:
Колега, я разкажи с какъв точно много токсичен газ е съпроводено изгарянето на метанола, дето предизвиква задушаване и слепота, че ми стана интерсно? Да не е позитроний? ;)
Хората с него горивни клетки за лаптопи правят...
Или викаш - "метан" и "метанол" звучат твърде загадъчно, и в тях обезателно трябва да се крие ключът към всяка загдка, както несъмнено и най-големите химически кошмари, които могат да ни сполетят?
А това с деутерия и радиоактивния пламък - мухахах! май някой в часовете по природни науки е ходил да пуши цигари и да цомби женки...
Ще ни светнеш ли каква е разликата между 6Н и 7Н и как можем да си ги получим чрез електролиза вкъщи?
Също достойно най-малко за Нобелова награда е методът ти за получаване на Метанол чрез добавяне на бензин или спирт във водата!
Валентин Иванов:
--- Цитат на: PyroVeso в Март 22, 2012, 04:18:51 pm ---Колега, я разкажи с какъв точно много токсичен газ е съпроводено изгарянето на метанола, дето предизвиква задушаване и слепота, че ми стана интерсно? Да не е позитроний? ;)
Хората с него горивни клетки за лаптопи правят...
Или викаш - "метан" и "метанол" звучат твърде загадъчно, и в тях обезателно трябва да се крие ключът към всяка загдка, както несъмнено и най-големите химически кошмари, които могат да ни сполетят?
А това с деутерия и радиоактивния пламък - мухахах! май някой в часовете по природни науки е ходил да пуши цигари и да цомби женки...
Ще ни светнеш ли каква е разликата между 6Н и 7Н и как можем да си ги получим чрез електролиза вкъщи?
Също достойно най-малко за Нобелова награда е методът ти за получаване на Метанол чрез добавяне на бензин или спирт във водата!
--- Край на цитат ---
Не газовете при изгарянето на Метанола, ами самия Mетанол е токсиен, може да се получи с CO плюс 2H2 с катализатор и температура 400 градуса, каквито са условията в този реактор, които ми показахте.
Не знам каква е разликата между 5H, 6H, 7H не могат да се получат в домашни условия.
Добре де разбрах, че си химик, ама всеки случай имай под ръка един противогаз.
Валентин Иванов:
--- Цитат на: Петър в Март 22, 2012, 02:47:02 pm ---МНОГО ВАЖНО
Преди известно време, един колега си направил труда и прочел една книга (на руски беше и за Тесла беше мисля) и какво видял. Аз го четох също, беше дал страниците. Значи .......атомния водород има 10 пъти по голяма енергия при изгаряне, отколкото необходимата за получаването му. Значи ако успеете да получите този (бог знае какъв) водород то вие си имате КОП = 10 (1000%) и то това беше минимума. Това е старо откритие, даже може би преди Тесла и е крито и ще се крие и занапред.
То затова бай ви Илия Вълков изминавал 1600 км с един галон вода. :)
--- Край на цитат ---
Ето един човек, където мисли и разсъждава и е абсолютно прав. Те отдавна са го знаели и сега го крият, защото такива като нас ще си направят и водородна бомба, май е по-добре никои да не знай.
h2motor:
Никакъв атомарен водород не са получили , сигурен съм в това. Те го описват неправилно и очакванията им за неговите свойства също са погрешни. Не е високоенергиен , той няма енергийна стойност..но е гладен за енергия и може да я поглъща.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия