Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Експерименти на AVEX за Браунгаз и приложението на водорода
mzk:
Не знам защо е толкова голяма тайна енергийния баланс на споменаваната от теб установка?
Валентин Иванов:
Каква тайна аз не мога да разбера за какво говорите, точен енергиен баланс не може да се каже, защото в случая горим отпадъци, те са с различна енергия. Този метод, както Ви изпратих клипове го има още от 1928 г. в самия пиролизен газ има малко водород, при изгаряне на пелети е достатъчен, но при отпадъците въглродите са повече и затова се налага да се вкара допълнително количество водород, за да се получи повече метан, а не да излиза дим през ауспуха.
Не сте обърнали внимание преди казах, че газта се вкарва филтрирана и охладена в двигателя., затова при опита ми гаснеше горелката. В случая с горелката аз я използвам едновременно да завиша температурата и да подам водорода. Метана се образува на момента и започва да гори, както се вижда на клипа.
В двигателя става абсолутно същото. По описания начин още утре може да си запалите двигател пред блока и да си получавате електричество, само трябва да си направите газгенератора,/не пиролизен котел/ в нета има чертежи колкото си искате за него как точно се прави. И пак подчертавам, количеството на допълнителния водород зависи от отпадъците, затова не може да се каже точно с изчисления колко да бъде или допълнителния кислород, който може да се добавя и към пиролизния газ, ние добавяме оксиводород и към въздуховода на вентилатора на газгенератора и след това и в самия двигател тъй, че нагарите изчезват. През ауспуха излиза Въглероден Двуокис и Вода. Естествено е че има и още нещо недоизгоряло но в мин. количества, дим през ауспуха няма.
Поздрави!
Валентин Иванов:
Аз и друго не мога да разбера, в този форум сте се събрали супер химици, атомни физици, алхимици всезнайковци, защо още никой не е предложил на хората вариант как хем да си унищожат екологично чисто отпадъците, хем да си произвеждат тока, че и да си готвят с този газ, ами са ми докарали газ от не знам си къде.
И не ме упреквайте в самореклама! Ами погледнете реално на нещата.
Поздрави!
Валентин Иванов:
Замислете за приложението на тези генератори за ток и производство на Метан, освен за електроцентрала, сложете по един в ромските махали, а и не само в тях кварталите им ще светнат от боклуците за отрицателно време и енергото няма да ги тормози повече, че и балите с боклука ще изгорят, държавата няма да харчи пари да ги разнася напред и назад.
PyroVeso:
--- Цитат на: Валентин Иванов в Март 21, 2012, 05:20:58 am ---Аз и друго не мога да разбера, в този форум сте се събрали супер химици, атомни физици, алхимици всезнайковци, защо още никой не е предложил на хората вариант как хем да си унищожат екологично чисто отпадъците, хем да си произвеждат тока, че и да си готвят с този газ, ами са ми докарали газ от не знам си къде...
--- Край на цитат ---
Това, което ти предлагаш, се нарича ИНСИНЕРАЦИЯ с когенерация на ток - практика, отдавна отхвърлена в цяла Европа. Понастоящем се изграждат заводи за преработка на отпадъци по метода на КОМПОСТИРАНЕТО (превръщането в органичен тор - компост) открит от българката проф. Мария Златева и приложен промишлено за пръв път през 80-те години на XX век в град Бейда - Либия. Чрез него от една страна се спестяват въглеродните емисии, които биха се отделили при инсинерирането, а от друга - органичната материя с връща в земята (откъдето всъщност е дошла) под формата на най-ценното - хумус (който има най-високо съдържание в чернозема).
http://biofuels.bg/bg/prof-mariya-zlateva-ekspert-po-kompostirane-izgaryaneto-na-otpadatsite-e-vredna-tehnologiya/
Градивната алтернатива пък на твоята идея за домашен инсинератор с когенерация на ток/топлина е инициативата за фамилно компостиране на проф.Златева.
Та нещата не са толкова прости, колега. Трябва да се гледа малко по-глобално, както самият ти претендираш. Едно е да си направиш такова нещо само ти в къщи и тарикатски да си го ползваш, докато другите още не са се усетили, а съвсем друго е да стане масова практика. Засега балите удържат положението, понеже гният бавно и не увеличават рязко въглеродните емисии, освен това - в края на краищата, рано или късно се превръщат пак в тор/компост.
Имаш сериозни проблеми с егото, което заедно с общата ти неосведоменост (дори относно този форум - не си си направил труда дори да прочетеш за какво става въпрос тук: за HHO има цял раздел, а колегата Orenda работи върху пиролизата на пластмаси, ...) води до тези трагикомични изказвания/изхвърляния от твоя страна. Като че ли е време да разбереш, че другите не са балами, а ти не си гений. Във всички времена и нрави - обединените усилия са давали по-ползотворни и мащабни резултати, отколкото индивидуалните напъни. Затова и съществуват форуми като този.
Ето един твой събрат по душа, който също претендира, че е открил топлата вода:
http://www.youtube.com/watch?v=BRTZ1r-BsFU
http://www.youtube.com/watch?v=8B1Pk3ym1eo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=0_nUcd8v7JM&feature=related
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия