Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Експерименти на AVEX за Браунгаз и приложението на водорода

<< < (36/37) > >>

gaco:

--- Цитат на: Bat_Vanko в Април 12, 2012, 11:29:19 am ---Колега Иванов,
От приложения клип не се разбира кое всъщност гори водата или горимите отпадъци, аз лично смятам, че отново сте объркали причината със следствието (както с динозаврите и дървения метеорит). Под термина катализатор се разбира вещество (съединение), което помага протичането на дадена реакция без самото то да се изразходва в този процес (Вие отново показвате некомпетентност в основните неща, а претендирате за патентоване). На всички интелигентни хора е известно, че съществуват полимери които при горенето си не отделят дим. Как Вие разбрахте, че гори действително метан а не етилен от разграждането на полиетилен. До момента глупостите по тази тема тръгват от Вашата уста (клавиатура).
Извинете за резкия тон, но на моменти си мисля, че под името "Валентин Иванов" пишат двама души: единия по-интелигентен, а другия - не!

--- Край на цитат ---

+1

prp:
Още калоричността не е ясна, водата може да гори но колко килоджаула отдава? Понеже от другите горящи в-ва може всъщност да идва калоричността а от водата ако е 5-10 процента има ли смисъл?

h2motor:
prp - въпроса е да изгаря чисто , калоричността е ясно откъде идва.

Валентин Иванов:
Калоричността идва от изгарянето на пиролизните газове, това е газгенератор! Ако някой има по-добро решение и  по-евтино за изработка да го покаже, то на приказки всеки го може. Температурата на пламъка надхвърля 1000 градуса.

Валентин Иванов:

--- Цитат на: Bat_Vanko в Април 12, 2012, 11:29:19 am ---Колега Иванов,
От приложения клип не се разбира кое всъщност гори водата или горимите отпадъци, аз лично смятам, че отново сте объркали причината със следствието (както с динозаврите и дървения метеорит). Под термина катализатор се разбира вещество (съединение), което помага протичането на дадена реакция без самото то да се изразходва в този процес (Вие отново показвате некомпетентност в основните неща, а претендирате за патентоване). На всички интелигентни хора е известно, че съществуват полимери които при горенето си не отделят дим. Как Вие разбрахте, че гори действително метан а не етилен от разграждането на полиетилен. До момента глупостите по тази тема тръгват от Вашата уста (клавиатура).
Извинете за резкия тон, но на моменти си мисля, че под името "Валентин Иванов" пишат двама души: единия по-интелигентен, а другия - не!

--- Край на цитат ---

Бат Ванко, само името ти е хубаво,

Няколко пъти ти казах, че не претендирам за образование но ми покажи поне един клип без подробни схеми, да видя какво си направил на практика. Това за Метана си има уреди, които го замерват при автомобилите се завишава CH, след добавяне на водород и от там разнищихме нещата с боклуците. В тази печка не горим само полимери, ами абсолютно всичко горимо, но за да е автоматична е хубаво да са течни отпадъци.

Не те знам, дали имаш очила, но ще ти кажа какво гори:

Гори Метана получен от пиролизния газ след високата температура и добавения водород от разложилата се вода на водород и кислород, това и малките деца го разбраха.
Ако пък не вярваш, ела да ти го покажа на живо и си мери каквото си искаш!

Поздрави!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия