Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Експерименти на AVEX за Браунгаз и приложението на водорода

<< < (27/37) > >>

Валентин Иванов:

--- Цитат на: Tomika в Март 27, 2012, 08:55:10 am --- Колега, Валентин Иванов Деутерия не е тежка вода а изотоп на водорода. А тежката вода се използва в атомен реактор за забавяне на неутрони. И като остатъчен продукт в ядрена реакция /в следствие на високата температура/ се получава водород. Брауновият газ е съвсем друго нещо. Направи следният експеримент: чист водород го прекарай през волтова дъга с определена скорост. Без никакъв кислород и измери температурата в камерата.

--- Край на цитат ---

Оффф цял ден сте говорили ли прани приказки.Тази тема с Деутерий, Водород смятам, че много добре я обяснихме в момента работим по съвсем други задачи.

Валентин Иванов:

--- Цитат на: Tomika в Март 27, 2012, 08:55:10 am --- Колега, Валентин Иванов Деутерия не е тежка вода а изотоп на водорода. А тежката вода се използва в атомен реактор за забавяне на неутрони. И като остатъчен продукт в ядрена реакция /в следствие на високата температура/ се получава водород. Брауновият газ е съвсем друго нещо. Направи следният експеримент: чист водород го прекарай през волтова дъга с определена скорост. Без никакъв кислород и измери температурата в камерата.

--- Край на цитат ---

Какво е Браубовия газ бе човек????? Два атомни водорода Протий, които започват да поглащ радиация от околната среда, докато се образува радиоактивна вода, дето им викат тежка. То и едно малко дете вече го разбра това нещо.

gaco:

--- Цитат на: Валентин Иванов в Март 27, 2012, 11:02:33 pm ---Какво е Браубовия газ бе човек????? Два атомни водорода Протий, които започват да поглащ радиация от околната среда, докато се образува радиоактивна вода, дето им викат тежка. То и едно малко дете вече го разбра това нещо.

--- Край на цитат ---

:o :o :o :o :o

;D ;D ;D ;D ;D ;D

:'(

Валентин Иванов:

--- Цитат на: mzk в Март 27, 2012, 12:34:20 am ---Валентин Иванов, моля да се въздържате от лични квалификации към потребителите от форума.
По отношение на тестовете - за пореден път ви каня да споделите резултатите от въпросните тестове. В тази тема се изписаха 9 страници и нито едно потвърждение. Само хипотези. Научният метод изисква да се формулира дадено твърдение, да се изследва, да се потвърди или отхвърли експериментално. В тази тема има само субективни наблюдения и схващания, дори и опит за доказателствен материал няма.

Ще поясня, че споделяне на резултат от тестове означава данни от експеримент, проведен в дадено време, с дадена установка и с измерени величини (въз основа на предварително определена методика) и т.н.

--- Край на цитат ---

За личните квалификации не съм съгласен, след като Вашите съфорумници, не всички разбира се веднъж ми заявиха, че програмите в БГ, не подлежали на патент и защита, тогава им кажете да ми подарят един W-s 7 без пари. И не съм длъжен да давам на никого подробни обяснения, форума беше всеки да си сподели опитите!
 Освен няколко философа, ми направи впечатление, че има много предприемчиви хора, които могат да мислят и разсъждават, но те явно не са свикнали на старите номенклатурни кадри, дето едно време не можеше да се говори с тях по заводите, те не можеха да преживеят някой да им дава акъл. Този сценарий ми е много добре познат и не им обръщам внимание.

PyroVeso:
Колега, и аз като бях 5-годишен си мислех, че като смеся в едно пластмасово шише всички възможни вещества на прах, до които успея да се докопам (настъргана тухла, бакпулвер, синка, тебешир, сол, захар, тютюн, прах за пране, винервайс, чубрица...) и ще се получи... БОМБА! Пробвах, ама не стана... Тогава реших, че съм пропуснал течностите - сипах вода, Веро, олио, оцет... взе да се пеняви нещо, но пак не гръмна! Тогава взех че намазах обилно с получената боза електрическата крушка на нощната лампа на баща ми, и я включих... Е, вече гръмна! Че и пердах ядох, съответно...

Преди това пък (може би 3-годишен) бях правил един друг експеримент - понеже баща ми е електричар, ми беше попаднала една жица, около 30 см, със синя изолация (и до днес си я спомням!) и два оголени края. И понеже знаех, че жиците са сврзани с тока, а той пък идва от контакта, гледам жицата и си мисля: "Тази жица има два края, а контактът има две дупки... Какво ли ще стане ако завра двата края на жицата в двете дупки на контакта?" ... и стана тя каквато стана - контактът гръмна и избълва две педи пламък в лицето ми, който за радост успя само да ми опърли бритона, преди да изгорят бушоните.

Та и твоите "разсъждения" и експерименти са от този сорт... Но нищо - дерзай! Може един ден пък да пренапишеш химията и физиката, кой знае...  ;)

Извини ни нас - закостенелите, че подлагаме на съмнение постиженията на "обикновения човек", и че поназнайваме нещичко още от времената преди Wikipedia...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия