Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Експерименти на AVEX за Браунгаз и приложението на водорода
caduceus:
PyroVeso
Хем се хилих като четох горното, хем се утеших, че не само аз съм правил ненормални неща ;D В тоя ред на мисли на десетина години си направих електроскоп от един буркан за компот, жица и станиол, та дори и скала за отчитане на заряда имаше. Да, ама нещо не работеше пущината и си викам твойта мама, няма да бачкаш ли, вързах и набързо една жица и айде в контакта - съответно гръмна яко бушона за ужас на баба ми ;D А по темата с водорода малко по-късно си правих раничен дирижабъл с модулен твърд корпус /антивзривен ;)/ от бутилки минерална вода, само дето в легена с двата електрода, фунии за събиране на произведеното и солена! вода пуснах направо променлив ток от мрежата - в резултат взе нещо да бучи яко и водата почерня, изпотих се щото усетих, че става нещо лошо и дотам беше с водорода ;D Тоя път не гърмях - но е било на косъм май. Кой знае какъв тритий и деутерий са се произвели, а сега разбирам и за протий - абе направо АЕЦ :o За бомбите и ракетите по нататък да не разправям.
Така че, да се радваме че го има тоя форум и нека се упражняваме по-внимателно - нали вече има компетентни съвети от хора професионалисти ;)
Успехи в ядрено-водородното дело!
Bat_Vanko:
За невярващите и незапознатите със законите в РБ и предполагам по света, прикачам една добре предъвкана информация (за да не се затруднява мозъчната дейност)http://www1.bpo.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=448&Itemid=389 ;)
Благодаря на PyroVeso, че развесели темата.
h2motor:
Дефакто добрата идея , която си споделил е идеята че като се добави водород в горивовъздушната смес на ДВГ той образува с въглеродния окис метан.И понеже има идея в темата , аз я смятам за ценна. В този форум има много теми за хвърковати работи , които не работят и никога няма и да заработят. Обаче с тая пуста радиоктивност , която водорода щял да ...и с този радиоктивен водород убиваш рибата и 100 пъти ти обясняваме , че при електролиза на воден електролит за който е използвана дестилирана вода НЕМОЖЕ да остане дори тежка вода в електролизера. Но ти си знаеш едно и също - радиоктивен , че радиоктивен водород.
Тази клетка , която ми "обясни" и е много " хубава "..не те обиждам и можем да приемем че не е лоша поне с параметрите които даваш - 83% електрическа ефективност. Такава клетка няма да си направя , направил съм си клетка която разделя водорода и кислорода добре и с прилична ефективност :)Както сам казваш е важно да се добави водород в засмуквания от ДВГ въздух , приемаш че кислорода не пречи ако е миксиран с него и тук грешиш, защото повечето съвременни двигатели ще им се побърка компютъра в какъв режим да ги вкара и се почва с преработка на електрониката и емулиране на сигнали от датчици и изолирането им...
Tomika:
Колега от къде, атомният водород дърпа радиоактивност? Не съм малко дете ама не схващам. Има физика и в раздел квантова
механника ще прочетеш "преминаване на електрон през потинциоална бариера". Брангаза е стабилен. Браунгаза предизвиква трансмутация.
Валентин Иванов:
--- Цитат на: h2motor в Март 28, 2012, 02:07:37 pm --- Дефакто добрата идея , която си споделил е идеята че като се добави водород в горивовъздушната смес на ДВГ той образува с въглеродния окис метан.И понеже има идея в темата , аз я смятам за ценна. В този форум има много теми за хвърковати работи , които не работят и никога няма и да заработят. Обаче с тая пуста радиоктивност , която водорода щял да ...и с този радиоктивен водород убиваш рибата и 100 пъти ти обясняваме , че при електролиза на воден електролит за който е използвана дестилирана вода НЕМОЖЕ да остане дори тежка вода в електролизера. Но ти си знаеш едно и също - радиоктивен , че радиоктивен водород.
Тази клетка , която ми "обясни" и е много " хубава "..не те обиждам и можем да приемем че не е лоша поне с параметрите които даваш - 83% електрическа ефективност. Такава клетка няма да си направя , направил съм си клетка която разделя водорода и кислорода добре и с прилична ефективност :)Както сам казваш е важно да се добави водород в засмуквания от ДВГ въздух , приемаш че кислорода не пречи ако е миксиран с него и тук грешиш, защото повечето съвременни двигатели ще им се побърка компютъра в какъв режим да ги вкара и се почва с преработка на електрониката и емулиране на сигнали от датчици и изолирането им...
--- Край на цитат ---
За Метана си е така и за всеки двигател трябва точно определено количество оксиводород в зависимост от излишните изгорели газове също установихме, че при новите коли, както казвате в действителност се объркват компютрите им, но ако се дозира точно газта, не се получава объркване, това от опит го установихме. Прекалено много газ пак не е добре.
За радиоактивността всеки може да си я измери тя е слаба, но се завишава, ако не се промива клетката, гайгер може много лесно да си направите и в домашни условия, пробвайте.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия