Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Разхлабване на водната молекула чрез дъгов разряд?

<< < (2/3) > >>

Vetap:
Аха, ето че го намерих. Авторът на този сайт ми се вижда доста вятърничав, ако мога така да се изразя, но да не забравяме, че гениите понякога са ...  http://ris.cc.ua/index.files/page0014.htm. Не можах да открия, експеримента на Наудин, за който руснакът споменава

Vetap:
Раздвижването на тази тема ме накара да прегледам пак филмите на Стан Мейер.
1. В един от филмите той обяснява на дълго и на широко разлагането на водата на водород и кислород, използвайки резонанс, но доста хора се опитаха да повторят този процес без особени успехи. Все още не съм чул някой да е подкарал кола, освен мошеникът Фреди?! Ах да Авизо твърди, че има успехи като е разработил система за следене и поддържане на резонанса при промяна на температурата и концентрацията на електролита.
2. Във филмчето, където Стан обяснява принципа на работа на спортната кола (бъги), която е работила само с вода има две интересни подробности: парогенератор и свещ, която заменя оригиналната класическа свещ за кола. Във тялото на свещта се вижда  отвор за подаване на водата (парата) и високоволтов кабел.
Имам чувството, че вероятно Стан в един момент се е отказал от  класическата електролиза на водата и се е преориентирал към "взривяване" на водата(парата) с високо напрежение. Защо пара? Ясно е че при парообразно състояние връзките във водната молекула са по слаби. Да не забравяме, че парообразното състояние на водата не е това, което сме свикнали да наричаме пара и излиза от чучурката на чайника.Това вече е втечнена пара.

caduceus:
Vetap
Не изключвай и възможността да става трансмутация, както при украинския нар. акад. Борис Болотов. Преди време го обсъждахме тук - топлел си е пететажната вила с вода, която чрез високо напрежение става на въглеводороден газ, който отива в стандартна горелка. Установката е колкото пералня. По-рано е трансмутирал много вещества в сибирски наказателен лагер чрез саморъчно направен "ядрен реактор" от електрожен и някои доп. части. Началниците са го гледали като писано яйце, защото име правел нещо ценно - какво ли?  :) Не е водка... След като излиза със зор от лагера /не искал щото имал работа още - жена му едвам го е убедила да си ходят/, изтича инфо, че е правел злато от др. метали. Имал силно биополе и лекувал с него, освен това е и известен знахар. Май още е жив, на 80 г. и нещо
Така че, като се има предвид оргонната съставляваща на искрата, нищо чудно Станли Майер да я концентрира при определени условия и така да се трансмутират капки вода във въглеводороден  газ, който гори в двигателя
Поздрави   

smsi-h:
caduceus-е,

Не бе... Не е с високо напрежение, ами с огромен ампераж Болотов е правел трансмутация. Необходимото условие е да се достигне 8000 ампера на куб. сантиметър. Чак тогава имаме трансмутация. Абе нещата с него са изключително интересни, той е съвременният Ломоносов. Между впрочем, през 70-те години на миналия век е написал и издал най-големия труд по народна медицина с няколко хиляди рецепти. А че е започнал да лекува с биополето си, за това той сам разказва. Материали за него много и бол в руския нет.

Vetap:
Почти на 100% съм убеден,че Станли се е отказал от електролизата и колата му е работила не с електролизер (или поне електролизер в комбинация с взривяване). Кaкво става при това взривяване никой не може още да каже, но в България в НИТИ - Казанлък по социалистическо време се правеха изследвания за разработка на оръдие, работещо на този принцип. Аз съм виждал преса, която сега принадлежи на физика Васил Манев от Пещера. Надявам се,че не я е продал на китайците. Болотов е още жив и не се кани да умира скоро. Наскоро имаше интервю и филмче за него направено от "Матриците" - някои момчета от "Matri-x". Той наистина е гениален и има свръх естествени качества.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия