Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Разхлабване на водната молекула чрез дъгов разряд?

<< < (3/3)

Vetap:
За това какво става при волтова дъга във вода - тук  http://ris.cc.ua/index.files/page0014.htm.
Не е много стабилна информация, но все пак...

caduceus:
smsi-h
Относно агрегата във вилата Б. говори за импулси и входна мощност 2 киловата. Може и да са дъгови, кой знае - трябва да се пробва. Многото ампери са за трансмутацията на твърди вещества в лагера и не е ясно трябват ли при водното разлагане/преобразуване. Но щом има въглеводороден газ, значи има и високо напрежение - знаеш за опитите с получаване на въглеводороди от вода в затворена стъкленица чрез разряди. Просто оргона е повече при ВН разкъсването, а от него идва "омекването" на структурата и трансмутацията

Vetap
Малко да постопли времето /ти там си добре, ама при нас е -20 и надолу/, ще пробвам с това което имам като ел.техника да изпаря взривно капки от различно обработени води - включително и от имплозионната ми машина от това лято, когато палих в гаража водно-бензиновите смеси 95/5%. Болотов говори и за малко катализатор, помагащ в процеса - пак отиваме към "зеленото" на Андрюс и Стефан Найденов май... Но може и без него - при предварително Шаубергерово имплодиране на водата, макар и непълно. Ако рече да ме финансира някоя по-сериозна организация, може да го направя и пълно, а не с ел.двигател от пералня и тръби от климатик  ;D - обаче нямам такива надежди, щото сме в Б-я. Тогава може евентуално ще караме на вода - технологията е пробвана още по фашистко, но е потънала в дълбока забрава. И не е виновна само конспирацията, а друга основна сила - тъпотията и бюрокрацията в научните организации. Затова борбата на тоя фронт е занимание самотно  :)
Поздрави

Vetap:
Caduseus,
Прегледай, книгата за електроимпулсните методи(по-горе в темата от Seeker). Много интересна технология! В Русия (Тулския политехнически институт) се работеше много интензивно по тази технология(в тези години беше закрита лаборатория). Обясненията на електрохимичните процеси при взривяването са обяснени доста "материалистично", бих казал, но са така. Убеден съм,че отоплението на Болотов използва кратки имулси с високо напрежение. До къде докара експериментите по другата технология - Краснов? И там има много хляб! ТБ - то,което направих следвйки твоите мъдри съвети  работи много добре, но трябва вече да го "чистя". Ще го заведа на "разходка" до някоя течаща вода.

caduceus:
Ами Краснов съм го направил в примитивен вариант, напролет дай-боже повече - с по-добра установка и по-истински имплодер. Дал съм схемата и подробностите на колега от Димитровград, че беше много мераклия да си прави воден бензин  :), но какво е свършил точно, не знам. Спомена по тел., че му загрявала системата - което говори, че има някъде недостатък. По принцип трябва да се самоохлажда, но поне е ясно, че е заради центробежната помпа. Другата установка ще е с нова, правена от мен помпа-имплодер и ще самоохлажда, сигурен съм.
Книгата ще я чета сега, знам и това-онова за ударните вълни във вода от по-рано. Един руснак що чинии с вода е счупил така  :) Темата вярно е чоплена и изследвана доста - но ако се погледне от друг ъгъл може да стане интересно.
ТБ-то го метни в някоя бистра река с песъчливо дъно за час-два и е готово. По принцип не му трябва, но явно има някъде кусур при изработката за да се насища с негативни полета. На десетото вече ще ги правиш перфектни  :)
Поздрави

veso:
Здравейте, разхлабванета на водната молекула става с комплексно въздействие на различни полета - йонизация, ел., катализа, магн. поле. Канарев използва катодна импулсна електролиза, съчетана с магнитно въздействие. При интерес мога да обясня по подробно.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия