Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Проблем с клетка

<< < (2/4) > >>

amdatlon:
Ами възможно  от аклумулатора да е. Щом при захранване от зарядното е добре, значи проблема няма да е в клетката.
При мен на около 2 волта също е слаба продукцията, тока е към 8-9 А.
Като включа към колата, напрежението става към 2.17-2.20 V, тока скача на 25 А.
Ама при мен гъстотата на електролита е 1 към .....найсет процента :) - на око, но мисля е по-рядък от твоя.

vladtod:
Според мен може и да е в отворите в долния край, бавното " пълнене " на клетката намалява работната площ и производителността пада. Моите са горе и долу  по 8мм, като долните са разположени шахматно.

zkm:

--- Цитат на: soto в Януари 16, 2012, 09:36:42 pm ---От доста време работя по една суха клетка , и имам чувството че тъпча на едно място. В началото реших да използвам 2мм. гарнитури  но се оказа че бързо изпразва клетката,сега съм с 5мм. На зарядно за    автомобили  14v. от  0 до10 А. работи добре, а на колата  показва 5А. Не мога да си обясня защо е така .Да не кажа че днес в този студ едва тръгна. Клетката е суха, 13 ламела, 5мм,   гарнитури,квадратни .Свързани с; - NNNNN+NNNNN- . Приблизително вади за 1м.20 с. 1 л. газ . Ламелите са качествени и с размери 13/13 работна част с три отвора в горната част 8мм. и 3мм. в долната . Дайте съвет как да заработи по добре на автомобила.

--- Край на цитат ---

Здравей,
аз съм си направил подобна клетка и при мен ефекта е същия(почти).
Разстоянието е около 5мм между ламелите, брой пластини 7 (може и 8 да бяха, но по-вероятно са 7).
Докато температурите бяха 15-20оС стигах до 27А. Сега ампеража не успява да надхвърли 17-18А. Имай предвид, че моя алтернатор е 150А. Концентрацията на електролита е на око (около 5-8 супени лъжици на 1л. вода). Миналата седмица добавих още основа, но ефекта е 2-3А. Моята препоръка е да замениш NaOH с КОН. Ще усетиш значителна разлика. Клетката няма да загрява толкова много в топло време и няма да ти потъмнява водата. Според мен  разстоянието между ламелите е голямо, за да решиш този проблем трябва или да го намалиш или да премахнеш по един ламел от двете секции. Да стане така -NNNN+NNNN-

На каква кола си монтирал тази клетка? Дизел или бензин? Имаш ли наблюдение за разхода?

freerider:
 Здравейте, използвам LED захранване 12v - 30amp., но постигам максимум 10 ампера на клетката, при положение, че наситих доста водата с КОН.... когато беше на колата при запален двигател постигах 27-28 ампера с много по ниска наситеност с електролит, предполагам причината е в това, че алтернатора зарежда с около 14 волта?!
 Дайте идея как да постигна 20 - 25 ампера с това LED захранване....имам чувството, че вече с добавяне на още КОН не постигам никакъв ефект.
 И има ли лесен начин да кача малко волтажа на захранването.....от скоро се занимавам с тия работи и се извинявам ако са ми тъпи въпросите :-\

amdatlon:
Не казваш, колко пластини е клетката?
Аз имах същия проблем и мисля точно това е причината: по-ниския волтаж.
По видяна схема някъде в нет-а направих това свързване и стана добре, работи на по-малък волатаж.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия