Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Проблем с клетка
freerider:
Благодаря за схемата, ще опитам, иначе клетката ми е с 13 пластини -NNNNN+NNNNN-
amdatlon:
Моята беше с 15 пластини, със горната схема я правя на 13.
То пластините пак са 15 ама напрежението се разпределя като за 13.
Разпредели ги така че, да стане по 2.1-2.4 V на клетка.
RRR:
:'( :o Здравеите!
Това е 3 клетка която права. Имам представа как стоят нещата но явно допускам някаде грешка. Спазени са всички правила за направата, 13 ламела, суха клетка, -NNNNN+NNNNN-, 316L, 200x200 mm, уплатнения 2мм химическа черна гума, работна площ на панел приблизително 170x170mm, при 12.6V – 38A, 10% KON производителност около 3 литра на минута, а при 200А – 10L с обикновенна или дестилирана вода. В началото работеше добре. За около 1 час и 30 минути загряваше 50 градуса. Водата започва да се разпенва. Направих охлаждане 2x50 см. алуминиеви панели радиатор. Има подобрение но най големия проблем е оцветяването с червено кафяв цвят на водата и отвратителна матилка след около 2-3 часа работа. Омразна ми да прецеждам разтвора. Каде е моя пропуск? Как да избегна този проблем? Ще бада благодарен ако някои знае нещо. От всичко изчетено до тук по форуми, книги, гледано видео, никаде нищо!!!
amdatlon:
Не слагай обикновенна вода, само чиста дестилирана.
Попаднах и на менте дестилирана, покафенява също.
200 А ток не са ли много за тая площ на ламелите, мисля нормално е около 20-30 А.
Ти направо я изпържваш тази клетка :).
Моята е същия размер и при 25 А дава 2 литра/мин.
free_man:
Колеги при 25А мисля, че електролита ще кипи в клетката. Използвате ли импулсен модулатор?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия