Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

HELP!!! Имам нужда от съвет

<< < (3/6) > >>

giunal:

--- Цитат на: Nedodqlanata в Ноември 29, 2011, 11:29:54 pm ---giunal,
Ако това е играчка за начинаещи, кажи коя е за напреднали?

--- Край на цитат ---

Просто все още няма такава на пазара за свободна продажба!!! ;) ;)
Но смисъла на това което казвам е, че тези клетки все още не са достатъчно добре направени и не са толкова ефективни че, да си заслужава да ги ползва човек. Не искам никого да обезкуражавам. Лично мнение!!!!!!!!!!
Ще се обоснова защо!!!!
Преди две години случайно ровейки из Интернет попаднах на един американски сайт за такива устройства(мисля че беше http://www.overunity.com). Тогава тези неща бяха рядкост. И реших и аз да си направя такова нещо. Изглеждаше много обещаващо.!?!?!?!? И понеже в този период разполагах с много свободно време си казах - речено сторено. Намерих ламарината купих необходимите материали и след по-малко от месец клетката и електрониката вече беше монтирана на колата ми и готова за експерименти. След четири месеца постоянна употреба и доизкусуряване на различни детайли стигнах до извода че, ефективността на такива устройства все още не е на необходимото ниво за да си заслужава АЗ да ги използвам. Това е!!!!
Освен това компресията в камерите на двигателя  падна с почни 1 атмосфера за този период. За тези който знаят какво означава това ще им стане ясно защо се отказах.!!!!!!!

PyroVeso:

--- Цитат на: giunal в Ноември 30, 2011, 07:17:04 am ---Освен това компресията в камерите на двигателя  падна с почни 1 атмосфера за този период.
--- Край на цитат ---
Мда.. да ти попада редовно АЛКАЛНА ОСНОВА в двигателя, особено ако той е алуминиев, хич не е оферта! Наистина се произвежда водород, но за кратко...

2KOH + 2Al + 2H2O -> 2KAlO2 + 3H2

vladtod:

--- Цитат на: PyroVeso в Ноември 30, 2011, 09:57:46 am ---Мда.. да ти попада редовно АЛКАЛНА ОСНОВА в двигателя, особено ако той е алуминиев, хич не е оферта! Наистина се произвежда водород, но за кратко...

2KOH + 2Al + 2H2O -> 2KAlO2 + 3H2

--- Край на цитат ---
Без филтър"бъблер" и влагоуловител естествено, но иначе няма начин!

giunal:

--- Цитат на: vladtod в Ноември 30, 2011, 12:30:09 pm ---Без филтър"бъблер" и влагоуловител естествено, но иначе няма начин!

--- Край на цитат ---

Инсталацията си имаше всичко. Дори и бъблер(аз му викам дебалонизатор). :) :)

Nedodqlanata:
piton2012,
Икономията от 3/100 я имаше само при първите 100км, сега няма нищо! Реално няма причина да се е появила някаква неизправност. Ако имаше неизправност, мисля, че щях да разбера и да я отстраня. Ако имаш предложение как да проверя за неизправности, които пречат на правилното функциониране на системата, моля да ги споделиш, ще съм ти благодарна! Някакви нови идеи какво да правя?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия