Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Химична обработка на горивото

<< < (8/11) > >>

vesod:

--- Цитат на: freerider в Януари 11, 2012, 02:04:48 pm ---Колеги, ацетон 0.95 литра - 3,20 лева.
Производител ДЪГА - ПЛЮС ЕООД.....нямам представа колко е истински, някой да каже нещо за него?!

--- Край на цитат ---

Ползвам точно този ацетон, само дето е лев надолу при теб. :)

oneman:
Колеги, какви са резултатите от  експеримента с ацетона?
Има ли устойчиви положителни резултати?
Пробвахте ли да 'лъжете' ламбда сондата за обедняване на сместа?

vesod:

--- Цитат на: oneman в Май 30, 2012, 07:21:31 pm ---Колеги, каки са резултатите от  експеримента с ацетона?
Има ли устойчиви положителни резултати?
Пробвахте ли да 'лъжете' лампда сондата за обедняване на сместа?

--- Край на цитат ---

Daewoo Racer  1,5 моно.
С 4 човека и много багаж, изминати 300 км. извънградско 50 км. градско, разход 5,8.
Вече половин година карам с ацетон и няма поражения по колата, маркучи пластмаса и тн, , при мен няма  сонда и няма какво да лъжа. Иначе всичко е, както съм писал, в по-горен пост.

angelmr:
Не знаех за ацетона. Но е проблем, че може да се смесва само с бензина, а в наше време сме се газифицирали по икономически причини, иначе щях да го пробвам задължително. Но като се спомена за ацетона, някой дали е правил експерименти с нафталин?

piton2012:
  Аз преди 20 г. когато имах Лада / не мога да кажа кола/ сипвах по малко толуен в бензина. Мисля, че имаше ефект, но....Тогава бензина беше друг, с по малко октани. Сега не виждам колега защо ти е нафталин. Да, и той е цикличен, но защо да го слагаш. Освен това: 1. Отровен и канцерогенен 2. В Лукойл, а и другите са добавили вече достатъчно боклуци, които могат да се добавят и в резултат имаме едни от най "добрите" горива. Иначе бензина навсякъде се произвежда по стандарт, но последващите "кръщавания" го правят лош.
  А, може би искаш с неговото добавяне да прочистиш горивната система? Не съм опитвал,но мисля, че ефектът ще е точно обратен- образуване на повече нагар.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия