Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти
Rock Solid Hydro Cell - реализиран проект - електролизер
bobokom:
Здравей!
Много добра работа. Постижението ти е отлично. В западните форуми се счита ,че 1л./мин ННО газ, който се получава с 10А е отлично постижение, към което се стремят.
Ако клетка ти не загрява повече от 120F или 50С при 4 часа работа, тогава всичко е точно и произвеждаш точния газ, без каквито и да е излишни странични и вредни за двигателя газове.
Така че не обръщай внимание на празнословците и действай!
Поздрави за резултатите и УСПЕХ!
gimmy:
Поздравления за чудесната работа plam40 !
Искам да споделя малко информация за атомния водород и кислород.
След консултация със специалисти от катедра " Физикохимия " в университет от нашия град, споделиха следния факт:
- Атомното състояние е кратковремено явление и много нестабилно такова. Времето за престоя в атомен вид на двата газа, по тяхни думи, е от порядъка на 20 МИЛИСЕКУНДИ, след което отново рекомбинират в молекули.
- Как се постига принудителното разделяне на молекулата в атоми може да се научи от Книгата за Илия Вълков или във нашия форум практически опит имат със сигурност Тони и Емм според мен.
Та за 20 те милисекунди - ако нямаш достатъчно налягане на газа и отвора не е достатъчно малък на горелката - то си мисля че на 10 тина или 15 сантиметров пламък няма никакви атомни състояния на двата газа, ако предположим, че "устройството" за разделянето на молекулите в атоми е в самия край на горелката. Само мнение хипотетично изказвам, не съм го тествал на практика.
Дано да има смисъл в разработката ти !
Успех ти желая и Благодаря, че споделяш резултатите !
electro:
Искам да кажа на автора на темата, че клетката му е страхотна. Чак съжалявам, че показах моята. :'(
Много добра изработка и прекрасна нагледност!
Може скоро време и аз да направя още една, че ме е срам!
plam40:
Elektro, благодаря за добрите думи!!! Чуството, когато хора минали по същия път отценят високо труда ти е страхотно!!! Искам да подчертая, че аз не съм започнал направо от "яката, готина, клетка", имам куп други "чернови" и тестови екземпляри преди да стигна до този резултат. Но винаги съм се стремял към перфектността.
Благодарности и на Пламгаз, Джими и Бобоком за подкрепата.
Поздрави !!!
plam40:
Надявам се да задоволя, любопитството на администратора!
П.С. А чертежите на АутоКад ли да ги кача или на Солид Уъркс :) ?
П.С.2 За това, колко литра газ в минута са необходими за сваляне на разхода само ще кажа, че на някой може и 80Л/мин пак да не му стигнат.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия