Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Rock Solid Hydro Cell - реализиран проект - електролизер

<< < (6/8) > >>

plam40:
Твоите думи :

--- Цитат ---За индикация, когато разтопиш /не изпариш!/ волфрам с твоята горелка, може да считаш че имаш браунов газ.
--- Край на цитат ---

Физика за 1 клас :

--- Цитат ---Агрегатно състояние

Така например при повишаване на температурата веществото се топи и преминава в течно състояние, при последващо повишаване на температурата молекулите на веществото започват да се отделят от него и образуват газ - следваща фаза на агрегатното състояние!

--- Край на цитат ---

Следователно ти сам признаваш, че ако изпаря Волфрама, което е детска игра, съм постигнал дори по-висока температура от Б.Г.!
Ами чудесно! Очаквай следващото видео! И се диви на HD!

Seeker:

--- Цитат на: EDM electronics в Август 01, 2011, 04:37:03 pm ---Няма Фрии Енерджи в тия горелки и газове или пък ако има, то ще е само при брауновия газ, който е в атомно състояние, а не молекулно. За индикация, когато разтопиш /не изпариш!/ волфрам с твоята горелка, може да считаш че имаш браунов газ.

--- Край на цитат ---

Моля за едно уточнение - какво означава "разтопиш /не изпариш!/ волфрам " - точката на топене на волфрама е под точката на изпарение. При стопилка във въздух, волфрама се окислява и разпрашава, и създава илюзията, че се изпарява. Лично аз съм нагрявал волфрам с водна плазма  до температура на ярко бяло светене на метала и той видимо започва да се издухва от струята. След охлаждане по повърхноста на метала има светлосив прашец - волфрамов окис.
Това означава само едно - стопилка на волфрам може да се получи във инертна среда или вакуум. Тоест в гаражни условия разтапяне с газова струя няма как да стане - няма да получиш никога браунов газ!
Трябва да има друг метод за индикация на брауновия газ.

EDM electronics:

--- Цитат на: Seeker в Август 01, 2011, 06:07:33 pm ---.......... волфрама се окислява и разпрашава, и създава илюзията, че се изпарява......

--- Край на цитат ---

Да, така е. Неправилно съм се изразил. Волфрама се разпрашва и с най-обикновена пропан-бутан горелка.......

Виждал съм как се формова волфрам. Обдухва се заготовка с водородни горелки и метална преса го кове. Дори водородната горелка не го кипва, просто леко го разтапя, по-скоро размеква!

plam40:
Seeker, много благодаря за ценния практически опит, който сподели!

А относно " разтопиш /не изпариш!/ волфрам " (цитат от EDM electronics) - всички сами могат да си вадят извод, за общоинтелектуално ниво на развитие на събеседника.

EDM electronics:
plam40, много имаш да учиш за да достигнеш дори и моето интелектуално ниво.
Не мисли, че с две ламарини на кръст си се извисил интелектуално. Вероятно си решил заварчик да ставаш  :D.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия