Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Серийна клетка малко помощ

<< < (3/8) > >>

bobokom:
Малко е количеството. Сега експериментирам с малко повече пластини, за да вдигна производството поне на 2л/мин. до 3л/мин. Тогава ще имам икономии, каквито искам.

пламгаз:
Мисля, че ако вдигнеш концентрацията на елелктролита до 15-16а ще произведеш достатъчно ННО. Но пак остава проблема с пълненето. Данните, които публикуваш след разработване на клетката ли са или при пускането и.

donhuann:
По мои наблюдения и от експериментите на Дидо112 който ми е колега си направих изводи че не е необходимо голямо количество газ за да има икономия. Дори малко газ подобрява горенето, и ако не ти дърпа много ток клетката, икономията е налице. Получаваш ли точния вид газ и ако не ти загрява клетката, защото ако загрява започва да изпарява електролита и се губи ефекта, ще имаш добри резултати. Освен ако не се стремиш да караш само с HHO  ;)

bobokom:
В момента клетката е с 28% КОН и е след 4 дневно кондициониране (с 10%NaON при 3А на 13.5V.)
По време на кондиционирането температурата се вдигна максимум до 40 градуса, като клетката беше на терасата и температурата на въздуха беше около 33 градуса на сянка. В колата още не съм я пробвал за по дълго разстояние и време, но като видях, че прави около 1-1.2л/мин и не може да вдигне повече от 7-8А ( да уточня амперметъра ми е от Уазка стрелкови от -30 до +30 и стрелката стои межди 15 и 0 така според мен е около 7,5 А максимум 8) реших да направя друга клетка която да черпи повече ток и да произвежда повече газ.
Според мойте наблюдения при производсто на 1л/мин икономията ми е минимална. При два литра ННО икономията ми е около 2-2.5л/100.

DIDO112:

--- Цитат на: donhuann в Юли 11, 2011, 05:00:37 pm ---По мои наблюдения и от експериментите на Дидо112 който ми е колега си направих изводи че не е необходимо голямо количество газ за да има икономия. Дори малко газ подобрява горенето, и ако не ти дърпа много ток клетката, икономията е налице. Получаваш ли точния вид газ и ако не ти загрява клетката, защото ако загрява започва да изпарява електролита и се губи ефекта, ще имаш добри резултати. Освен ако не се стремиш да караш само с HHO  ;)

--- Край на цитат ---
С наблюдения не става, пробваш и казваш така е. Аз съм ходил и пробвал вече 3 клетки както знаеш :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия