Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Серийна клетка малко помощ

<< < (2/8) > >>

mzk:
Разбира се. Стига да ти се занимава. За съжаление, на теория, количеството газ от нашите електролизери е малко, за да има въобще някакъв ефект. Някъде по темите сме го писали подробно.

bobokom:
Специално аз имам икономии. С мойта суха клетка, която продавам: 15 пластини и 1.2л/мин 16А на градско минавах с една бутилка газ 220км, а сега 320км. Когато произвеждах 2.1л/мин с 36А разхода ми падна 4, 4.5 на 100 градско но имах недостиг на ток за зареждане на акумулатора. Затова сега смятам да направя серийна клетка със седем клетки по 4 пластини в клетка която евентуално трябва да дава от 3 до 5 л/мин с 15 до 25А. Така поне я дават.
Ще експериментира и ще видя какво ще стане  ???

пламгаз:
Клетката ти е много секси, но като я гледам в главата ми изникват няколко въпроса. 1 херметически разделени ли са клетките. 2 как ще държиш нивото на електролита във всички клетки. 3 къде мислиш да пробиеш изходния отвор и Т. Н.  Аз лично бих пробил 2 изходни отвора  за да получа автоматично допълване.

bobokom:
1.Изходният отвор е в средата на капака.
2 клетките са независими една от друга и когато е наклонена колата не се прелива електролита.
3.Допълване на клетката не е необходимо. За 12 часа работа 28% КОН харчи около 200 мл. 7А 13.8 В 1.2л/мин ;D

donhuann:
Браво, супер са тези данни които си дал, трябва да ти даде около 30% икономия ако получаваш точният вид газ. Щом засечеш дай инфо  ;) .

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия