Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото
Пряко зареждане на ДВГ с оргон
icrow:
ivchak, това ми прилича на изделията на Слим Спърлинг. Има много информация по руските форуми, но за съжаление съм много зле с руския. Иначе мерси за инфото ще го пробвам. :)
ivchak:
icrow, принципа на работа е същият. Това са древни технологии разпространени в цял свят. Ако нещо не е ясно заради руския език пиши ми на лични без да се притесняваш. Поздрави.
icrow:
Колеги, минах още около 3000 км. и реших пак да погледна свещите, бяха в същото състояние и междуелектродното разстояние не беше мръднало! :)
caduceus:
Колеги,
потвърждавам резултатите от опита на icrow с планински кристал, облъчен със бял светодиод от запалка. Количествено нещата изглеждат така: при замерване на позитивното излъчване от върха на кристала без осветление, с пряк допир - 9,84/10. При постоянно осветяване на монокристала /странично/ със светодиода - 9,995/10. Т.е. имаме значително усилване, предстои да се измери при дълго осветяване дали ще падне или ще държи. Имам идея как да вдигна заряда още доста и да се захранва пряко блока с малко по-различна концепция от предишната ми, но трябва да се провери на практика. Нещата са доста подобни на първите лазери с рубин и ксеноново напомпване... Дано не се изпозастреляме с някой твърд лъч като тоя на Тесла, ако вземе та изскочи от системата ;D
Поздрави
icrow:
А пробва ли с премигвания?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия