Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото
Пряко зареждане на ДВГ с оргон
icrow:
Точно над двигателя няма място аз съм го сложил отстрани върху изпарителя. Иначе е свързана с кабел към главата на ДВГ.
ivchak:
Здравейте на всички. Това ми е първо включване въпреки , че отдавна чета форума. Имам молба към icrow, ако може да даде по-подробна информация как е направен пирамидалният концентратор. Например -височина на пирамидата,залята ли е вътре с някаква смола,колко е голям кварцовия кристал(защото аз си намерих кварц дълъг около 3см). Намотката на кристала тип Мобиус ли е, или обикновена и в каква посока е навита? Дано не ставам много нахален, но лампичката(може би светодиода) вътре ли е, или отвън пирамидата. Аз правих опит с "кондензатор" 20X10см. съставен от 30 слоя фолио и кухненска хартия, както беше препоръчал caduceus .Кабелът ми бе свързан с последният слой направен от тънка поцинкована ламарина, за да може за се запои кабела.Сега си мисля , че връзката може би щеше да бъде по-добре да бъде с извод от средата на кондензатора.Кабелът го хванах за горивната помпа на колата - "Пежо 406 ТД".
Ефекта не бе голям, но се усети още в първите секунди.Получи се слабо повишаване на оборотите("на ухо"-защото колата няма оборотомер), почувства се повишение на мощноста и двигателят стана по-"мек". С магнити имах същият ефект,но не съм писал нищо тъй като съм "пенсия" и карам по 30-40км. на седмица,а това не е основа за някаква статистика.В момента правя ел.магнит който ще монтирам на горивния маркуч.Ако някой е правил подобен опит, моля да сподели своите наблюдения.Благодаря, и поздрави на всички ;D.
icrow:
Да припомня само, както беше казал и caduceus оргонен концентратор и магнити ефекта е даже обратен или много малък!
Пирамидата съм писал как е направена, ще ти пратя лично съобщение с подробности да не спамя форума.
icrow:
Драги колеги, мисля си да преместя концентратора от двигателния отсек, но където и да го преместя (а местата не са много) трябва да е с върха на долу, от където следва, че ако е в или под купето негативната страна ще излъчва към пасажерите. Трябва да са направи нещо, като щит или отражател може би или, като абсорбатор.
ivchak:
Icrow ,опитай с един два по-мощни ТБ в купето и измери полето с махалото.Само да не изчезне ефекта от пирамидата.Може да опиташ и Вълшебния възел на Мировинг -прочети постовете на “ser USSSR” .Ето линка.http://nerealnost.net/forum/index.php?showtopic=5852&st=60
Добавям две снимки на възела (от двете страни). Основните изисквания са:
- посоката на усукване на шнура и броя на проводниците в него.
- формата и съотношението на фигурата.
- крайчетата на шнура(където се допират) да не се запояват или лакират.
Давам тези обяснения понеже документа е на руски ;D В документа има няколко мои добавки на български.Здравето преди всичко !!!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия