Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Пряко зареждане на ДВГ с оргон

<< < (10/17) > >>

puschi:

--- Цитат на: brevis в Септември 12, 2011, 05:28:13 pm ---За разликите в пробега с газ ще споделя нещо изпитано няколко пъти!!! След като съм слушал многократно,че трябва да се зарежда по-малки количества,за да ти гори по-малко колата и го квалифицирах като върховна тъпотия/твърдения на таксиметраджии-как да вярваш-без да искам да обидя някой/, за моя голяма изненада един ден,в който се оказа,че съм си забравил парите,трябваше да заредя за 5 лева.След нулиране по навик на километража се оказа,че разхода е наистина по-малък.Реших,че не е била съвсем празна,нещо съм объркал т.н. Обаче-експеримента вече беше започнат и реших да го завърша. Резултата е смайващ!!! Зареждане само на една газстанция,по няколко опита: Газ за 5лв-пробег 33км.  Газ за 10лв.-пробег 60км. Газ за 20лв- пробег 116км. Най-зле е с пълнене до горе,при мен е 28лв.-146км.Една и съща цена- 1.27. Направих го три пъти-с много малки разлики,резултата е горе-долу същия! А сега,де! Ама Ланчията ми е 5цилиндъра-20клапана,може ли да я зареждаш през 2 часа?

--- Край на цитат ---
Това е вярно, но само за пропан-бутана. LPG има две фази: течна и газообразна. Бутилките (независимо дали е за автомобил или за домакински нужди) не трябва да се пълнят догоре /max /, за да има свободно пространство за газообразната фаза. В противен случай черпим повече гориво за сметка на енергията / тази информация газаджиите умишлено я спестяват  ;)/.

brevis:
Значи да разберам ли,че вместо да карам с 22-литрова бутилка,която да пълня по 5лв., е по-добре да си монтирам 50-литровата,която да зареждам за 10? Същият ли ще бъде ефектът?

puschi:
При 22 литрова бутилка, трябва да е пълниш с 15-17 л. газ, тоест бутилката никога не трябва да е пълниш догоре.

icrow:
Здравейте колеги! Реших да проверя в какво състояние са ми свещите, и за мое учудване бяха, като излязли от магазина, а са на близо 3000 км. От както съм ги сложил  карам само с пирамиден оргонен концентратор, на който му добавих осветление на кристала. Осветлението мога да го включвам и изключвам от таблото, като при включено колата ускорява доста по добре. Интересното е, че ефекта не се губи веднага след изключването а 30 40 секунди след това.

Относително често си проверявам свещите, но винаги керамиката е била  от светло оранжево до светло кафяво, но бяла е била само, като чисто нова.

brevis:
Щом е пирамиден, над двигателят ли трябва да бъде?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия