Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото
Пряко зареждане на ДВГ с оргон
MrDeath:
Благодаря Domic!
Значи правилно съм разсъждавал за пропана и налягането. т.е. излиза, че отпада изискването за "една бензиностанция - една колонка", или остава само поради постоянното качество на горивото там. Относно "по едно и също време на денонощието" няма да говорим въобще ;) . Всичко това обаче оказва съществено влияние за метан!
Начина на замерване е важен и моля, ако админа прецени да премести поста на Domic в раздела за измервания.
Извинявам се за отклонението!
DOMIC:
icrow, когато напълниш бутилката до горе поплавъка спира пълненето на бутилката. Зануляваш дневния километраж и караш. При следващото пълнене засичаш показанието на дневния километраж и колко литра газ си напълнил. Това е най-точното измерване на разхода на газ без уреди, но вземи под внимание и възможността газта, която пълниш да е с различно съотношение пропан/бутан. Ако при различните пълнения мощността е горе-долу еднаква, значи и газта, която пълниш е горе-долу еднаква.
Vetap:
Според мене най - точно може да се измери какво става ако се претегли бутилката преди и след това. Това разбира се е свързано с технологични трудности. Но за съжаление - само това е решението.
fade:
Колеги, предлагам да погледнем първо кривата налягане-температура на пропана и тогава да вкарваме темата в измервания!
Нека не бързаме да отхвърляме фактора температура, особенно за горива с газова фаза! ;)
За информация: 1МPa = 9.87 atm.
Всъщност най-правилен е методът с теглото на горивото и всички уважаващи себе си еспериментатори използват него!
Успехи в измерването!
brevis:
За разликите в пробега с газ ще споделя нещо изпитано няколко пъти!!! След като съм слушал многократно,че трябва да се зарежда по-малки количества,за да ти гори по-малко колата и го квалифицирах като върховна тъпотия/твърдения на таксиметраджии-как да вярваш-без да искам да обидя някой/, за моя голяма изненада един ден,в който се оказа,че съм си забравил парите,трябваше да заредя за 5 лева.След нулиране по навик на километража се оказа,че разхода е наистина по-малък.Реших,че не е била съвсем празна,нещо съм объркал т.н. Обаче-експеримента вече беше започнат и реших да го завърша. Резултата е смайващ!!! Зареждане само на една газстанция,по няколко опита: Газ за 5лв-пробег 33км. Газ за 10лв.-пробег 60км. Газ за 20лв- пробег 116км. Най-зле е с пълнене до горе,при мен е 28лв.-146км.Една и съща цена- 1.27. Направих го три пъти-с много малки разлики,резултата е горе-долу същия! А сега,де! Ама Ланчията ми е 5цилиндъра-20клапана,може ли да я зареждаш през 2 часа?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия