Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Пряко зареждане на ДВГ с оргон

<< < (8/17) > >>

PyroVeso:
Icrow, fade имаше предвид "пълно-пълно", а не "пълно-празно", както пишеш ти. "Пълно-пълно" можеш да правиш и през 5 km ако искаш - пълниш до горе, караш определени километри и после пак пълниш до горе на същата колонка и по същото време на денонощието, като колонката директно ти отчита изгореното за съответните километри. Разбира се - колкото по-дълго караш в съответния режим, толкова по-малка ще е и грешката от измерването в последствие (ако издухаш цял резервоар - най-добре), но става и с далеч по-малко.

Колеги, влагайте малко повече внимание и мисъл в това, което четете, особено преди да решите да се засягате, да се зепате, да се фръцкате (като ощипани госпожици) или да взлизате в някаква конфронтация с някого! Напрежението и неконструктивните емоции никому не са приятни, нито пък полезни.

Споделянето в този форум, както и във всички останали, е доброволно, и ако някой не желае да споделя, то няма нужда да прави излишни его-базирани демонстрации... Снощи например до късно четох писанията на Bob Boyce в разни форуми за последните 4-5 години - много неприятна история! Може да е всякакъв, но едно не е със сигурност - осъзнат и духовно напреднал човек.

icrow:
Вярно е, че изглежда невероятно, но това са ми показанията и вярвам, че сме се събрали тук за да не се лъжем защото от това никому полза! А относно газта мисля, че нещата с зареждането не стоят както при течните горива. Мисля че докато влиза с 5 и повече атмосфери количеството вътре, което е имало се свива или нещо такова. Примерно на първата чертичка когато ми застане стрелката са 10л на много бензиностанции съм го пробвал. И така отивам да зараждам до горе поглеждам бутилката на първата чертичка е стрелката  и влизат 36-37л при полужение че бутилката ми е 40л и така е винаги! За това при пропан бутана трябва да е пълно-празно според мен.

MrDeath:
Както е писал колегата PyroVeso пълно-пълно е по-лесно. И колкото е по-празно преди второто пълно - толкова е по-точен отчетът.

Относно принципът и аз гледам манометърът на колконката да показва над 7 (това е и най-често срещаната стойност), но не мисля че разликите между 7 и 10 атм. са толкова големи по отношение на напълненото гориво. Ако има някой който знае физиката на процеса, моля да ни светне :) Въпреки че изместваме темата на нишката...

icrow:
Може би най-точния варянт е една и съща колонка зарежда6 примерно 10л караш докато ти превключи на бензин за един пробег. Всичко останало е неточно и относително.

DOMIC:
Mr Death, при пълнене на пропан-бутан налягането над 6 атм. втечнява газта и по-голямото налягане(например 10 атм.) не може да я втечни повече. Затова на колонките отчитат в литри. При метана, който не се втечнява и се отчита в килограми е от значение налягането за количеството вкаран газ в бутилката. Например при 190 атм. можеш да вкараш най-много 8,5 кг. в бутилка, която стандартно при 220 атм. събира 9,7 кг., но ако налягането е 240 атм. може да събере и 10,5 кг..

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия