Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото
Пряко зареждане на ДВГ с оргон
icrow:
Здравейте, колеги! От известно време съм махнал всички магнити от колата. В момента съм само с пирамидален концентратор. Преди малко се прибрах от Лом, отиване връщане 400км. На бутилката (40л) стрелката е малко след средата, което са над 20л останало със сигурност, но го слагам в най-лошия случай 20л което прави 5/100. Този път гледах да не вдигам повече от 110. На връщане бяхме натоварили доста буркани, чушки, картофи и т.н. бая беше клекнала :D Пирамидата е друга. Направил съм я по пропорции на голямата пирамида в Гиза, вътре съм сложил кристал обвит в няколко слоя ал. фолио и хартия прикрепил съм го на 2/3 височина вътре и съм допълнил обема с медни алуминиеви парчета жички, както и пинове от суичове, които би трябвало да имат позлатяване, когато ги премерих само тях с махалото даваха доста добри отклонения. Отвън също е с пластове ал. фолио и хартия. От върха съм извел кабел, който е свързан с главата на ДВГ. Сложил съм и от най-обикновения турбонатор.
fade:
Колега разход на LPG (а и на всякакъв вид други горива) в "домашни условия" се мери само пълно-пълно на една и съща колонка, по едно и също време на деня (заради температурата)! ;)
Мога и да Ви обясня какво точно показва там оня показалец на бутилката и колко много може да греши, но вече май е късно и ми се спи. Искам само да Ви посъветвам като най-обикновен ДВГ инженер, просто не му се доверявайте и не бързайте с възторжените постове! 8)
Иначе интересни работи се пишат в някой от темите, а с други искрено се забавлявам ;D
Успех на всички!
icrow:
Вярно е пълно празно! Но ако имам половин бутилка още и чакам да свърши както правя градско по 5-6 км преходи 6те даде егати разхода. А бутилката си я познавам добре, винаги когато зареждам по 10 или 20 литра поглеждам стрелката и винаги е там където съответства на вкараното гориво. Затова и сложих, че е изгорила повече въпреки, че очевидно имаше повече. Но както и да е. :) Повече няма да публикувам резултати щом са най-странните тук. :)
MrDeath:
Публикувай icrow, публикувай :)
Критиците песимисти пишат повече, но има доста други хора, които четат с интерес.
От друга страна опитите с АГУ са малко и всяка информация е ценна. Аз засега експериментирам с магнити все още, но покрай писаниците на такива като теб и слабите резултати от текущите експерименти, се насочвам към други методи.
caduceus:
icrow
Действай си смело, винаги има кой да е опозиция - но и тя е градивна сила :) Може да погледнеш пак първите ми тестове със змеевидната антена и концентраторчето ;)
Успехи
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия