Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Пряко зареждане на ДВГ с оргон

<< < (6/17) > >>

caduceus:
Най-добре е да е цял проводник, но няма да се загуби кой знае какво ако се снади или запои.
Успех!

icrow:
Мерси. Също така искам да те питам как се определят степените на натрупване от 1 до10?

vodoley71:
Колеги,
може ли да се ползват (за оптимизатор), във вида в който са, кристалите от  снимката?
Малкото парченце в дясно е отчупено от голямата плочка.
Питам понеже това което съм виждал да се ползва е само монокристал.

caduceus:
Според мен не може, защото в това парче от друза нямаш ясна поляризация на оргона. Все едно да сипеш мазут в бензинов ДВГ, щото е все петролен продукт. Четете бе, колеги

icrow:
Здравейте, колеги! Днес си купих няколко кристала от магазинчето в музея "Земята и Хората". Проведох следния експеримент: измерих с махало единия кристал, и се въртеше относително бързо, след това осветих камъка с фенерче от запалка и амплитудата на махалото чувствително се уголеми. Пробвах с премигване, но ефектът беше, че амплитудата се намали но честотата се увеличи. Може би ако премигването беше равномерно щеше да е по добре. Все пак мисля, че "има хляб" в такъв вид стимулация. :) (не че съм открил топлата вода но..... :D ) Пробвах и с обикновена лампа, но за мое учудване ефекта от светодиода беше по силен.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия