Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Пряко зареждане на ДВГ с оргон

<< < (5/17) > >>

caduceus:
icrow
Странно, но наистина от дъното на пирамидата ти излиза минус. Най-вероятно кристалът ти е с обърнати полюси спрямо нея, т.е. извличаш плюса от правилния му връх, който ти е към върха на пирамидата, а минусовият кристален е към основата и и съответно се усилва. Ако кристалът ти е едновръх, ясно - там е плюса. Но ако е двувръх, трябва да се провери с махало кой е позитивния полюс и така да се свърже. Вероятно това ти е проблема с двете разнополюсни пирамиди. Кристалите са по-мощни като концентратори, а пирамидата е предимно спомагателно фокусиращо устройство.
Относно видеото - това работи, особено при силно слънчево греене. Правил съм подобни опити, но за мен методът е неудобен и сравнително слаб като източник на заряд. За ДВГ може би става, ако площта е поне половин квадратен метър, намираш се в Мексико с яко слънце и имаш силна концентрация чрез многопластово устройство. Като братята /за които спомена веднъж Емм/, които си карали колата само с оргон, ама изрязали половината капак за да се подава гъбата-концентратор навън  :)
Поздрави   

icrow:
Ами с един връх е. Интересното е, че за толкова малка пирамида успява да излъчи толкова силно поле, чак до задния капак и мигновено се обръща полеритета, когато обърна пирамидата.
Поздрави. :)

vodoley71:
icrow,
пирамидата ти отвътре, освен кристала, има ли  стружки, смола  или нещо друго ?

icrow:
Не само това, което съм изредил.

icrow:
Сaduceus ако трябва да се удължи кабела по който тече оргона как ще е по добре, със снадка или да се запои?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия