Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото
Пряко зареждане на ДВГ с оргон
caduceus:
vodoley71
Нищо вицово няма, много правилно питаш.
1. Кабелът е добре да е многожилен, мед. Допълнително за да няма утечки, върху пластмасовата обвивка го увий с един -два пласта алуминиево фолио - аз ползвам ал. тиксо за по-лесно. Мушни го в пластмасова тръбичка или го намотай с малко текстилно тиксо за завършек - тръбичката е най-добре, че тиксото може да се развие като поизсъхне от жегата при мотора.
2. ТБ-тата може да са много, но едва ли /все пак опитай/ ще вдигнат ефекта върху заряда. Работата е там, че при оргонния ток има нещо като сила на тока и напрежение, подобно на електрическия. Това още Ринат го е открил - и също, че водещо при експерименти с ДВГ е напрежението. Т.е. може да събереш много ТБ-та, силата на тока ще ти е значителна, но напрежението ще ти вкарва заряд все 5-6/10. Не съм правил точно тези тестове, ти пробвай - може да греша.
3. Под технологичен отвор имам предвид някоя фабрична дупка на ал. блок, където да свържеш кабела - има и с резба дори. Алуминият не е като желязото, така че масата в електрически смисъл не е същата както в оргонен. Т.е. желязната ламарина се явява леко като изолация спрямо алуминия. Гледай да не вържеш кабела за желязната скоба за закачване на ДВГ, аз така бях направил веднъж и файда йок ;D Дълго се чудих защо, докато разбрах и нещата се оправиха.
Успех!
icrow:
В момента съм с пирамидален оргонизатор с кабел, прикрепен към алуминиевия филтър преди инжекторите на газта. Интересното, което забелязах е, че когато пирамидата е с върха нагоре по цялото купе и двигател махалото отчита негативна енергия, и колата не върви добре. Когато обърна пирамидата с върха на долу, започва навсякъде махалото да се върти по часовниковата стрелка и работата на колата се подобрява чувствително. Направих друг оргонизатор за въздуха, който пък работи добре, когато е с върха на горе! А и двата са еднакво направени. ???
caduceus:
Цъкни някое фото на инсталацията да видим, може пък да разбера какво става по снимката. Оргонитни ли са пирамидките? Какъв е метала вътре?
icrow:
Пирамидата е направена от тънка ламарина. Отвън е покрита с няколко пласта алум. фолио и хартия (оргонен кондензатор). Отвътре има кристал, на който съм навил меден проводник, на който единия край излиза от върха на пирамидата и е свързан с кабел към филтъра на газовата.
Caduceus дали ще има полза от такава антена? http://www.youtube.com/watch?v=_sj8Gl-iShw
mi68:
От опит със стоящи вълни констатирах интересно свойство. Оргонният заряд е честотно зависим. Ако честотата се намалява заряда се запазва. При прекъсване на генератора не може да се възтанови. Възтановяването става като се повиши честотата или амплитудата. За сега и още едно свойство, вълновото съпротивление на линията ако е по-малко е по-добре. Впрочем това не е ново.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия