Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

Оптимизатори на горивния процес от Caduceus

<< < (18/85) > >>

zmiori:
Имам 2 автомобила единия карбураторен и го ползвам за ежедневна употреба 5-15 км. събота и неделя може да стигне и до 80-100 км./по язовири черни пътища и на 2-3 предавка/
Другия  е пълна инжекция ползва се за дълго чат-пат и градско. Около 500-1000 км. месечно има случаи да стой в гаража и да не се пали за по 3-4-5 дни. Целесъобразно ли е да им се слагат К1?
И двата автомобила са на газ. Втория е с ламбда контрол /активен дросел/ и ТАП.   
Предварително благодаря.

vankiqt:
Според мен въпроса ти е чисто икономически. Сметни колко газ ще сипеш за парите, които ще дадеш за К1. Ако са ти излищни по принцип паричките колата работи по-добре с оптимизатора. Ако ти гори 10/100 градско газ, а после свалиш до да речем 8/100 това са ти 20% икономия, което е 2,70 лв./100км на сегашните цени. 150 лв / 2,70 лв/100 км = 5555 . След 5555 километра изминато разстояние ще си изплатил оптимизатора и вече ще си на печалба. Значи горе долу за половин година. Но до колкото аз знам, за да има постоянно зареждане на мотора с оргон е желателно да се кара по-честичко колата.

caduceus:
На междуградския автомобил е по-добре, не пречи толкова че стои по няколко дни - за десетина минути ще навакса заряда като тръгне. Газовия инжекцион се саморегулира частично, на по-простите газови уредби  понякога се налага да се обеднява сместа за да се превърне повишената динамика в икономия
Поздрави

zmiori:
Благодаря за отговорите. Остава да събера паричките.

caduceus:
Правя вариант на К1 за камиони и автобуси. До днес имаше две модификазции, вече е само една - другата отпадна. Системата за пряко зареждане с оргон на ДВГ се тества /с помощта на колега/ относно причините за горене на електрониката.  Търси се начин и да се усили още. Турбонаторът е в лек застой, няма време за него и може да остане така, при положение, че тръгне пряката система. Има още едно-две неща, но не са още за казване, защото не е ясно ще работят ли.
Поздрави

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия