Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

Оптимизатори на горивния процес от Caduceus

<< < (17/85) > >>

vankiqt:
Значи заредих наново бутилката и до тук среден разход 9,25 (с 210 км извънградско и 75 градско минати общо 285 км с 26,26 литра газ). Значи има лека тенденция към занижаване на разхода, което е добре. Ще очаквам вече реалната икономия на това зареждане на бутилката. Направих снимка на монтажа до бутилката. Срелкичките са по посока на флуида откъм страната на калника. Днеска увих малко изолирбанд върху по-плътно прилепваща тръбичка от маркуч, която аз си направих пак със сряз по средата. Върху нея навих пак изолирдбанд и сложих тогава магнитите. Всичко стана много плътно. Нека колегата Caduceus каже дали така направено от мен се променят нещата по някакъв начин и дали монтажа ми като цяло е правилен. Ето и снимка:
http://vankiqt.snimka.bg/tuning/djanti.415161.25256741

caduceus:
Ами добре изглежда, щом не се върти лесно на тръбата значи е ОК. Карай и мери, вече му е време да се усети
Поздрави

caduceus:
Изолирбандът не е изолатор за оргона, само за електричеството. Пластмасата също, но въздушна междина не е добре да има - така е. Все пак монтажът изглежда правилен, диаметърът на алуминиевите пластини е 16, а този на тръбата е 6 - просто трябва да се уплътни с непорьозен неметал така /каквато и да е плътна пластмаса или гума/, че да прилегне плътно. Така фокусиращото се в средата оргонно поле във вид на нишка насища максимално флуида. Ако не допира плътно, не се предава добре. Нещата са прости
Поздрави

vankiqt:
Значи правилно съм разбрал идеята. Гофрата е изрязана, колкото да се събере K1 и да остане гола медната тръбичка. Изправил съм максимално участъка и максимално съм уплътнил с изолирбанд и маркуч. Щом Caduceus казва, че е наред, значи остава да засичам вече  ;) Мерси за консултацията повече няма да барам по монтажа значи.

caduceus:
По принцип zen е прав, че рязането на гофрето му разваля функцията за извеждане на евентуални течове от тръбите в багажника. Това обаче е малко вероятно, освен това при повечето газови, на които съм монтирал и виждал, няма гофре въобще :) /махнато, не е слагано по начало и т.н./. За да няма притеснения от тоя характер, не е проблем да се навие найлон или нещо друго непропускливо върху оптимизатора и да се стегне от двете страни върху гофрето с по една свинска опашка, тиксо или изолирбанд. Тогава и да изтече нещо, ще си се отведе навън, както е и първоначалната идея.
Поздрави   

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия