Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.
Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
tokist502:
Някъде в темите бе споменато, че магнити не се поставят, ако колата върви с газ. Въпроса ми към Caduceus: проблем ли е да се постави К1 на газта, ако колата върви с газ?
puschi:
--- Цитат на: brevis в Септември 13, 2011, 11:30:19 am --- Изобщо нямах предвид точно твоята тема.Извинявай,ако съм те засегнал ;) Имах предвид всеобщото мълчание.
--- Край на цитат ---
Не е моя тема, за да се извиняваш (пък и не виждам смисъл в извинението - не си обидил никой).
Caduceus, това с местоположението вече си го споменал. Явно причината за безмълвието е друга.
caduceus:
tokist502
Не може само на метан със стоманени тръби, или на гумени със стоманена оплетка. Колега /май rebel/ беше споменал също, че при метана се образували клъстери и не е добре да има магнити до бутилката. За пропан-бутан не са се забелязали никакви проблеми досега, няколко има до газовата бутилка и две-три под купето. Работят си добре
puschi
Еми не знам доколко са разбрали, щом от четири пратени наскоро, трите бяха монтирани при моторите :)
Поздрави
vankiqt:
Съвсем скоро ще поръчам на колегата Caduceus от този K1 оптимизатор и ще дам отзивите си. ;)
caduceus:
Здравейте колеги,
преди малко се върнах от път и имам нови данни. Имах няколко запитвания дали при монтирани два оптимизатора един след друг ще има по-добър резултат. Сложих сутринта още един под колата /имах един от по-рано/ и минах точно 170 км. по маршрута Ловеч-Габрово-Ловеч, като от тях около 15 км са градско. Засичането е от пълно до пълно, бензина е обикновен 95 от Лукойл, един и същ пистолет. Изразходени 9,18 л., или 5,4/100.
Извод - горницата икономия от втория оптимизатор не е много, но я има - около 0,5 л. При сериозно каране може би си заслужава, въпрос на лична преценка. Това е само с оптимизатори, няма нищо друго по колата - нито турбонатор, нито някакво захранване с оргон на двигателя.
Поздрави
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия