Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

Оптимизатори на горивния процес от Caduceus

<< < (9/85) > >>

caduceus:
Аз пък да кажа друго, по- конкретно:
- Старичък /поне 18 г./ Мерцедес 2.5 л дизел, от 8.2 на 5.4/100. Маршрут Ловеч-София.
- ФВ Пасат пак на около 20 г. на пропан-бутан - от 8 на 6/100. Маршрут от морето до Ловеч.
- Рено Еспейс на около 12 г.,бензин, двама шофьори /мъж и жена/ с бая градско - от 7.6 на 6.1
- Градско малко автобусче с около 200 км градско на ден/ - от 12 на 10.5/100. Най слабия резултат, но и най-лошия режим на каране. Все пак човекът беше много доволен и ще сложи вероятно на останалите девет големи рейса.
 И т.н. и т.н... Като направиш лично ти нещо конкретно, тогава пиши и няма да казвам, че си на всяко гърне мерудия  :)

Поздрави

ПП
Още един път моля колегите с оптимизатори да преместят монтажа под купето или до газовата бутилка - резултатите ще са по-добри. По-голямото разстояние до мотора не пречи толкова на ефекта.

ceko26:
Градско се загрява всичко в двигателния отсек , а извън вятъра сваля доста температурата дори след радиатора.

brevis:

--- Цитат на: caduceus в Юли 11, 2011, 11:43:11 pm ---lubitel-art
Точно така е, оргонът "гори" бавно, затова е ТАП-ът. Плюс това постъпва непрекъснато в ДВГ, не както горивото - само в даден момент. При дълго некаране е точно така - пада заряда и трябва да се промени настройката. Другият вариант е да се включи системата директно към акумулатора, за един час предварително и тогава да се пали мотора. На кутията затова съм сложил прекъсвач с три позиции - акумулаторно захранване, нула и на плюса на бушона от ключа. Или да се сложи нок сензор, саморегулиращ ъгъла на запалване по чукането от детонационното горене. Тогава ъгълът си се мени сам и няма проблеми, но що така не са чували за тоя сензор газаджиите тука - не знам...  :)

--- Край на цитат ---
Не са чували,защото при преминаване от гориво бензин на гориво газ,проблема с чукането на аванс го няма,появява се при ненормално предварение.Но в много автомобили и то не нови,има заводски вграден детонационен датчик,който коригира/в определени параметри/ времето на запалване.Обаче той е свързан и комуникира с ЕКУ-то на автомобила.А с допълнителен свързването ще ти е доста трудно

lubitel-art:
Проблема при тайминг адванс процесорите е че не са универсални. Зависи от къде взимат информация, какъв е датчика - индуктивен, датчик на Хол и др.
Където продават такива ТАП, то са изброени и за кои модели става.
Всъщност не се разбра  caduceus само ТАП ли искаше да прави или и още нещо друго. То даже и сензорите някога на един модел автомобил  различни години са различни.

caduceus:
Колеги,
всъщност идеята беше да се замести сравнително първобитната постановка при опитите на Ринат Шаймуратов:
1. намаляването на сечението на жигльора при карбураторните ДВГ със нещо по-модерно за инжекциони, т.е. да се обедни сместа регулируемо до четири-пет пъти.
2. да се направи регулируемо електронно увеличаване на ъгъла на запалване до 50-70 градуса, а не да се върти механично винт
3. Да не се ползват високооборотни дискове и механики, а електронно усилване на оргонен източник - имам такава разработка, но ми гори нещо китайската електроника  :) 

Тестовете на здраво напомпан с оргон генераторен ДВГ на Ринат, с подобни на горните параметри, показват устойчивата му работа. Вярвам че може да се направи и на кола.
Поздрави

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия