Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.
Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
juliang:
Добре де... тоя твой "приятел от Варна който се занимава с диагностика" има ли възможност да покаже една-две графики на показанията на ламбда сондата на даден автомобил? Таблица на времената на дюзите преди и след поставянето на оптимизаторите? Това поне го има всяка диагностична апаратура ... и би дало отговор на доста въпроси.
Защото аз все още се чудя как ламбда сондата сама ще реши да докладва че сместа е ОК при условие че постъпва по-малко гориво за същото количество въздух. За да се случва това, трябва да се променят някои неща много по-сериозни от пламна температура и кинематичен вискозитет... примерно валентността на атомите на горивото. За да може всичкия тоя кислород да се съедини с нещо и да не задейства ламбда сондата.
dmitarp:
Юлиане прекалено много конкретика влагаш. Има ли оргон всичко е възможно. Даже нещо повече, оргона може да пренесе информационната матрица от горивото към водата например или към друг флуид като жъздуха и двигателя да работи само на вода или въздух. Caduceus прекалено се е комерсиализирал и затова не може по-дълбоко да вникне във възможностите на оргона и все още е много далеч от това да направи двигателя да работи само с оргонна енергия.
caduceus:
Юлиан
Да доста неща се променят - това че гледахме основни показатели като посочените е само за да се види че става нещо, не че това е чак толкова важно за изгарянето.
Ще говоря утре с човека относно графиките на личния му Ивеко Евро 5 и ако даде нещо, ще го публикувам. Акцентът не е да теоретизираме, а да има полза за фирмите със влекачи /както и за шофьорите с лични автомобили/. Практиката, срещи с отговорни лица, както и доста горчиви хапове доказаха, че производителите нямат пряк интерес от такива нововъведения - единствено потребителите.
dmitarp
Само за сведение - доста съм наясно и с автотермията, както и с още две-три методики за катализиране на изгарянето. Но това е беля, проф. Андреев си замина скоропостижно, а автотермичните Лади отидоха за скрап след изложението на което бяха показани. На другия ден след него кооперативът на професора с барабар механици и бизнес партньори беше разформирован и сега произвеждат бетонни заграждения. Само отбелязвам.
Относно комерсиалността, грешно сте ме разбрали. Това е съвсем нормално при организацията на едно производство - всеки продукт струва времето и усилията на създателя му, измервани в съвременното общество не с прасета и жито както в древността :), а с пари. Ако искаш нещо да се развива и да оцелява, то трябва да се самофинансира - иначе е мъртвородено или авторът му е идеалист, далеч от реалния живот. Виждал и анализирал съм от първа ръка /поради предишната ми работа/ всякакви бизнеси и съм много, много наясно с това кое може и кое не може да съществува от икономическа гледна точка.
Така че кой колко е далеч, е въпрос на информираност. Не на приказки по форумите.
Поздрави!
Аtos:
Юлиане, впечатляваща лекция изнесе, това е полезна информация!
Аз мисля, че в основата на въпросния "спор" (понеже не е точно спор, а остра дискусия) е твоят тотален отказ да повярваш, че горенето може да се оптимизира само от вида на запалване/горене или от заряда на самото гориво!
Имам предложение - защо не приемеш един експеримент от Кадуцеус?
Монтирай си на колата един горивен оптимизатор и за месец ще имаме показания от ТЕБ лично?
Ако на твоята кола не става, все имаш някой приятел, познат, роднина и т.н. който би имал подходяща за целта кола?
При това всичко е ВЪНШНО И БЕЗКОНТАКТНО!
В момента сам попадаш под собствената си критика - хем искаш някой да ти докаже, да те убеди (понеже си неверний Тома), хем не смееш да го тестваш на горелките, които поддържаш и ремонтираш, защо?
Нали се поставя външно и "безконтактно"? Като си толкова убеден, че ефект НЯМА, защо отказваш?
Аз имам предположение - защото все пак, някаква вътрешна част от теб ЗНАЕ, че не си прав докрай и НЕ СМЕЕ да "рискува" ;D
Дали рискът е страх от повреда или страх, че ще трябва да признаеш (пред себе си нещо, което подсъзнанието ти вече ЗНАЕ), отделен въпрос!
Докато не си готов да преодолееш този страх - просто не пиши тук!
--- Цитат на: dmitarp в Април 04, 2017, 11:17:28 am ---все още е много далеч от това да направи двигателя да работи само с оргонна енергия.
--- Край на цитат ---
Да, той може и да е далеч, но има хора, които са го правили ;D
Клетката на Джо точно това прави.
Тесла също го е постигнал...макар и с малко по-различен способ!
caduceus:
Няма проблеми за това, което предлага atos. Ефектът се е доказал нееднократно през годините досега де, имаше и много показателна анкета в темата. Последния тест на колега от форума с оптимизатор К3 беше на малката бензинова Тойота на madsatbg, разходът на която падна от 5,5 на 4,67/100. Просто питайте човека, а може да видите и тук как са се развили събитията:
http://www.garaja.net/viewtopic.php?f=10&t=229
Настоящата тема я активирах просто за да споделя новите неща и докъде съм стигнал с технологията, не за да възбуждам спорове или дискусии
Относно клетка на Джо, автотермичната система на проф. Андреев, Браунгаз клетката на Илия Вълков на Голф 1 и др. подобни неща - те не са приложими на масовите сегашни автомобили. Това е по ред причини, свързани със затварянето на вратичките за прилагане на подобни оргонни устройства от неспециалисти и потребители. Например, всички гореспоменати устройства работят добре на коли с чугунен блок на ДВГ, карбуратор който може да се настройва бабешката с жигльори и делко което да настрои предварението коректно. Това на модерен инжекцион с алуминиев блок е невъзможно - въпреки че има всякакви системи за настройка на сместа, сан секиз ТАП-ове и т.н. Достатъчно е блокът да е алуминий и нещата отиват на майната си, защото оргонът мощно се излъчва в околната среда и просто не се задържа в зоната на горене в количества, достатъчни за автотермия /т.е. кислородно и азотно горене - имплозия/. Айде да не се разпростирам повече, но предполагам ви стана ясно защо вече почти няма коли с карбуратор, делко и чугунен блок, в които всеки да може да ръчка ;)
Оптимизаторите ми не гонят максимален ефект - а са юзър френдли устройство, което може да се сложи почти на всичко което е с ДВГ, стига да няма софтуерни ограничения. Това е идеята - достъпност и реален ефект върху джоба на прекия потребител. А на който 20-тина процента не му стигат, да си кара без тях - но тая логика ми е странна :)
Поздрави!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия