Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

Оптимизатори на горивния процес от Caduceus

<< < (63/85) > >>

mzk:
Здравейте колеги,

Поради никакво зачитане на моите мнения и поради никакво зачитане на моя опит (в широкия смисъл на думата), прекратявам експеримента.

Явно съм доста некомпетентен в тази аудитория и измерването ми е пълен фарс.

Приятно прекарване на лятото!

vesod:

--- Цитат на: mzk в Юли 21, 2012, 10:53:04 pm ---Здравейте колеги,

Поради никакво зачитане на моите мнения и поради никакво зачитане на моя опит (в широкия смисъл на думата), прекратявам експеримента.

Явно съм доста некомпетентен в тази аудитория и измерването ми е пълен фарс.

Приятно прекарване на лятото!

--- Край на цитат ---

Не се отказвай и обиждай толкова бързо. Какво да каже  caduceus? Явно интерес към твоя тест има  и никой не иска да не зачита твоите знания и умения. Коментарите и нападките се пренесоха тук, защото другата тема бе заключена. Но, преди да сложиш оптимизатора ни показа, че с икономично каране може да се свали разхода, което е ясно на всички. Мисля, да се избегне субективния фактор, правилния начин беше, слагаш оптимизатора и забравяш за него, караш с нормалния си стил, засичаш и публикуваш. Ако беше отворена другата тема, щях да попитам и за снимките от газ анализа, защото има разлики и там, които ти обясняваш със спукано гърне.

Нищо лично и извинения, ако съм те обидил. Така или иначе си се хванал на хорото, изиграй го до край  :)  .

Поздрави.

bobokom:
Те добре,че са админите да дават напътсвия, иначе никой нищо не споделя.

mars79:
Както писа по-горе колегата Vesod "слагаш оптимизатора и забравяш за него", т.е. трябва да се гледа дали има икономия на гориво за даден пробег в километри след монтажа на устройството. Това според мен е най-точният и правилен начин да се види дали има икономия от оптимизатора или няма. Нали все пак това е най-важното в случая, не толкова как се отразява на работата на двигателя а дали има икономия. Всеки си има стил на шофиране и знае разхода на гориво на автомобила си и би трябвало да забележи ако има икономия на гориво след монтажа на оптимизатора. Монтира оптимизатора изминава необходимият първоначален пробег от 300 км., след което прави необходимото замерване за изразходено гориво за даден пробег. Ако няма икономия или е недоволен има опция да го върне. Също така да се търсят разлики в ъгъла на запалването или при времената за впръскване на инжекторите преди и след монтажа на оптимизатора е възможно единствено и само при еднакви атмосферни условия, режим на работа и натоварване на двигателя, т.е. в лабораторни условия. Лично аз имам 1 бр. закупен оптимизатор от колегата и мога да че е изключително коректен. Съвсем точно ми обясни по телефона за монтажа, след колко км. да чакам икономия и т.н. Оптимизатора е монтиран на 20 годишен автомобил с газова уредба от най-прост тип и след монтажа и изминаването на определен пробег имаше икономия, като в случая никой не се е стремял да кара икономично след монтажа на оптимизатора. За сега единствено е регулиран на ново самият изпарител и не са правени никакви настройки по запалването с цел по-голяма икономия на гориво /нямам необходимото време а и икономията в момента ме устройва тъй като автомобилът минава по 70-80 км. на ден/. В крайна сметка всеки си решава дали да се довери на колегата Caduceus и да вземе оптимизатора. Друг вариант е да се мъчи с икономично каране  да постигне по-нисък разход, но едва ли ще успее да постигне резултат по-добър от производителя /особено в градски условия/. Дано скоро да видим тестовете и от автомобилните производители защото иначе положението ще се нажежи кой знае до каква степен. Поздрави!

caduceus:
mars79
Благодаря ти за поста, но сега ще видиш какво оплюване ще падне и тъй както си невинен ще те изкарат най-големия мошеник. Относно вдигането на разхода при някои автомобили, другият случай беше, както съм писал и тук, на едно Поло Флайт - т.е. като имаме предвид и Голф 4 на колегата МЗК явно обратната реакция се случва на сравнително по-нови бензинови инжекциони Фолксваген. Вероятно електрониката им не реагира добре, не е ясно защо. На Пежо, Ситроен, Рено, Мерцедес, Фиат не се забелязва проблем. Не трябва да се съди от няколко случая за цялата технология - все пак съвременните коли са до голяма степен черни кутии откъм регулиране. Пак казвам - затова има гаранция, все за един месец ще се забележи как реагира колата. Но оптимизаторът работи и това е факт, моля админите да не си затварят очите за собствената си анкета. Не че на мен ми пука особено, това си е тяхна идея. Аз продължавам да работя, а оплювковците и завистниците нека се мъчат  :) И накрая да вземат да се гръмнат, ама като не са пипали друго освен клавиатура - и то ще е неуспешно, за съжаление  ;D
Поздрави

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия