Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

Оптимизатори на горивния процес от Caduceus

<< < (60/85) > >>

goody:
Колега Caduceus,
с голям интерес следя темата. Въпреки ,че абсолютно нищо не разбирам от оргони и запалителни системи смятам, че разработката ти е от изключителна важност и има огромен ефект върху всички нас. Сигурен съм на 100%, че ще постигнеш резултата който търсиш, дори и да не се изразява в икономия на гориво. Колегата altium до момента е помогнал на работата ти най-много. Критиката и скептицизма са от голяма помощ и мотивират най-добре. Аз лично се сблъсквах със същите проблеми години наред. Дълго време резултатите ми бяха много малък процент от желанията ми, но в процеса на работа всичко си идва на мястото. Хората които са амбицирани да докажат идеите си са точно толкова полезни колкото тези които ги оборват. Пожелавам ти късмет и вятър в платната. 

caduceus:
От сърце ти благодаря! Ей такива пожелания ми дават мерак да работя и да продължавам да се боря с вятърните мелници  :) И да, всяко зло - за добро, всички идеи и мнения са полезни. Просто аз паля понякога от четвърт оборот, ама няма оправия - южна кръв и проклетия по рождение /мнение на жена ми/  ;D
Оптимизаторът има и един леко "страничен" ефект - силното позитивно зареждане на двигателя чисти негативни полета в близост до него и в купето. При доста по-силната клетка на Джо се наблюдава и подобряване на здравето на возещите се и т.н. Тук това е по-слабо, но също го има - ще гледам да го увелича в новите прототипи, които са по-мощни и с по-различна концепция.
Желая ти много успехи!

rider777:
Говорите за субективните  фактори при засичане на разхода, при мен такива липсват, зареждам само от една колонка, шофирането ми е еднотипно, на ден минавам от 700 до 900 километра и точно за месец мога да Ви кажа има ли ефект от оптимизатора или не ,,,,,,,,, http://vbox7.com/play:a90f50eec8   е това е колата ми

caduceus:
Здрасти колега!
Виждам, че камионът ти е нов - т.е. си имаш всички екстри като ламбди, нок сензори и прочие обратни връзки на качеството на изгаряне с мотора /ако е производство след 2005 и евро 5/ Освен това на борд компа ти се вижда моментен разход и прочие инфо. Нали е така? Помпа-дюза е, а не комънрейл, но това не е проблем - обратната връзка трябва да я има щом е с две сонди.
Тъй като пътуваш много и явно си непредубеден, готов съм да ти дам един оптимизатор за примерно месец за тест - въпросът е дали да е високотемпературен и да го сложим при мотора /в момента нямам такива, но до две седмици ще направя като ми дойде пратката/, или ще стане с обикновен който държи до 70 градуса /такива имам налични в момента/, ако е някъде зад кабината между резервоара и мотора. Зависи от конструкцията на Магнума - сериозен камион! На второ място - понеже двигателят ти е доста голям, може да се наложи да сложим два броя защото с един нещата са ОК до около 3500 куб. см. обем на мотора, а тука вероятно са по две и нагоре.
Щом минаваш по толкова км, още в края на първия ден ще си видял резултата и ще прецениш сам.
Поздрави!

vesod:

--- Цитат на: altium в Юли 20, 2012, 05:33:06 pm ---Лошото е, че резултатът от ползването на тези изделия е плачевен, справка: http://mazeto.net/index.php/topic,6939.msg43669.html#msg43669 - съдържа таблица с обективни измервания.
Не стига, че няма ефект, ами и разхода даже се е повишил.

--- Край на цитат ---

A ще повярваш ли, че ако се кача аз на твоята кола, ще дам двоен разход от твоя нормален?
Да, измерванията в темата, която си искал да посочиш са обективни, а ти винаги оспорваш такива засичания в мненията си за оптимизатора до сега. Единственото, което предполагам ще прекрати злобата ти към caduceus е, ако теста с генератора покаже по-добри газове. Угодете му, нека тоя генератор върви колкото  часове иска  caduceus, всичкия бензин дето ще изгори след единия час, ще го платя аз. Ако иска caduceus да дойде до София да го качим на газ анализа  генератора, да видим газовете, да го качим някъде по Витоша под някоя сянка да върви/пием по бира/ връщаме го мерим и това е.Предполагам това ще е полезно и за него.
Сега вземи пак зеления молив и кажи,че с тъпаци не ти се занимава.
Поздрави.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия