Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

Оптимизатори на горивния процес от Caduceus

<< < (42/85) > >>

vodoley71:

--- Цитат на: altium в Март 05, 2012, 05:47:52 pm ---Затова е хубаво да се предоставят повече реални данни от измерването на ефективността (особено чрез стенд за ДВГ!) на всички тези продукти. Все още е странно защо няма нито един гласувал в анкетата.

--- Край на цитат ---

Аз също съм за изследване на ефективността чрез стенд. Това наистина би било много полезно, въобще!
Сигурен съм, че в този форум много от участниците са заинтересувани за екологията.
caduceus, за теб впечатлението ми е ,че си изпипваш нещата наистина професионално. Липсата на такова изследване е един голям пропуск, един тъмен облак на фона на тюркоазеното небе.

icrow:
 Според мен тест при такъв вид оптимизатор било то К1 или някакъв друг оргонен би бил само ориентировачен дали има някакъв ефект! Но всяка кола си е различна дали ламбдата работи добре или от какъв материал е изработен Д.В.Г. в общи линии при всеки ще е различно. Относно мощността примерно при моята кола в началото се увеличаваше, а сега колата почна да става много по-тиха и по плавно ускорява все едно не работи добре а заряда поне на пръв поглед изглежда силен. Предполагам защо е така, но мисля първо да проверя и тогава да пиша. За разхода не мога да кажа защото я карам по рядко и за по 6 км. Към края на март ще ходя до Бургас и ще я видя.

Уточнявам не ползвам К1, но принципа е същия!

vodoley71:
Колега,
теста се прави на конкретен автомобил на принципа: преди и след това (след 50км, след 100км., след 500км. или след...нещо друго), знам ли!
За любител експериментатор не са малко пари , но при условие, че съществува серийно производство, това е просто задължително.

caduceus:
Много поетично е това за тюркоазеното небе и облака  :)  Нека стъпим сега на земята. Въпреки осъществяването на някои контакти и първоначални договорки, се оказа че нито ТУ Русе, нито ТУ София проявяват някакъв интерес. Исках изследването да е в научно учереждение, за да няма съмнения за манипулация на данните. Като не съм им в програмите, да са живи и здрави, ще мина и без това. За какво ми е стенд, при положение че имам достатъчно продажби чрез вторични и третични контакти от доволни клиенти? На кого да доказвам нещо? Статистиката ми вече се базира на повече от деветдесет коли - и е ясно кое как е и колко е. Освен това на никой не съм отказал връщане, ако се случи така, че оптимизаторът не работи на конкретна кола - основно дизели. В повечето случаи проблемът е в автомобила - рециклирам за моя сметка и го слагам на друг, на който тръгва ОК. Така всички са доволни и няма скрито-покрито. Все пак такива случаи слава богу са единици.
В духа на форума съм споделил всичко което мога и е разумно - с цел който иска, да върви по правилния път, без да се спъва, пада и става като мене. Другото опира до действия :)
Във темата има анкета от която се вижда как са нещата. Идеята за нея не е моя, но благодаря на всички, които участваха! Без вас, колеги - които ми гласувахте доверие в началото - нямаше да имам сегашния си опит. Още веднъж благодаря!
Поздрави и успехи

icrow:
 Съгласен съм vodoley71, но примерно при производството на турбо компресор, а в случая нито може да се каже, че работи при еди какви си двигатели, марки, модели нито какви точно ще са резултатите. Най-хубаво би било да се направи каталог с 10 20 коли, на които е слаган и съответните показатели преди и след, но пак няма гаранция дали на твоята кола която е тествана в списъка ще стане! Примерно на един приятел слагах пирамидалния ми концентратор на неговото Поло, мощноста се дигна но разхода си остана пак висок. Казах му, че има проблем с ламбдата, но на него не му се занимаваше да се разправя и така си я караше, до като не отиде на технически преглед и на газ анализатора показа много завишени показатели, естествено се оказа, че ламбдата е сдала багажа и му се наложи да я смени, след което нещата си дойдоха на мястото.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия