Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

Оптимизатори на горивния процес от Caduceus

<< < (40/85) > >>

nedbmw:
Колега аз съм писал за регулиране на други типове горивно впръскаване. Това, което си ми показал на снимката е помпата за високо налягане на комън-рейл системата, тука можеш само да регулираш налягането, което дава тя и големината на импулсите на дюзите и то само със специално диагностично оборудване. Ако искаш да си намалиш горивото, се обърни към някой специалист, който се занимава с тунинг на двигатели.

caduceus:
Колеги,
малко инфо за конкуренцията. Преди няколко дни се направих на клиент и се обадих по телефона във фирмата, разпространяваща в Б-я два вида магнетизатори за подобряване на горенето в ДВГ. Те са търговци в Сф., а продуктите са полски /има и украински, но те са по-слаби/. Единият е така наречените наколенки на д-р Ливайн  ;D или Експандер - с ефект от 0 до 3%, а другия е Максор - по-сериозен продукт /5-7 %/, но със проблемно приложение. Обясниха ми, че по-добре да взема Експандера щото бил по-евтин /60-80 лв./, а Максора е 250-350 лв в зависимост кой от вариантите си купя - но всъщност не ми трябвал той, защото бил скъп и се правел за американския пазар  :) Както се казва, коментарът е излишен. Иначе устройствата работели прекрасно от 0 до 15% и при всякакви двигатели, особено Експандера - големи хвалби бяха от тоя консултант. За който не се сеща, това са няколко магнита със метални скоби, връзващи се със свински опашки за горивопровода, охладителната тръба и въздуховода. Всичко е открито и неизолирано. 
Отначало само слушах, после реших да попитам и аз като прост потебител - как аджеба работят тия неодимови магнити при двигателя, като се има предвид, че губят сила при загряването там /особено при дизелите/ - опа, не е ясно... Ами не пречат ли магнитите на компютъра, сензорите и др. електроника - просто да не съм ги слагал в близост до такива елементи, че се повреждали. Няма ли опасност от изтичане на гориво и пожар, като се включва тоя Максор в горивната магистрала като филтър - по принцип нямало, но все пак да ми го монтира специалист. Ами като задължително се слага Максора /който е с мн. силни магнити/ максимално близо до двигателя и там дюзи и прочее ел. - какво правим? Тук съвсем не беше ясно. Ами как работи при дизели без ламбда - работел си прекрасно - а откъде ще дойде икономията, като помпата си пуска каквото и е заложено? Опа, първо трябвало да се натиска педала по-малко, но е добре да се направи реглаж при специалист и т.н. А при проста газова какво става? Абе забърка се леко момчето и се изпусна, че имало и коли дето не работят добре системките, но били малко - ами кажете предварително бе хора, за какви мотори не стават тия неща и да не се лъжем - да, ама не... Плюс това икономията им не е каквато казват - какви тестове са правили като не са производители, а търговци...
Така че - моя оптимизатор няма тия болести като на конкуренцията и е доста по-ефикасен и безопасен, но който реши да слага трябва да има предвид какъв му е мотора и тръбите - ако не му се чете темата, да пише ЛС или на пощата и ще му кажа предварително какво може да се очаква за съответната кола /вече посъбрах опит и данни/. Така рискът да не стане нищо е доста по-малък, а доволните ще са повече.Въпреки това напоследък забелязвам доста поръчки от дизели без ламбда, което е странно - явно хората си правят реглаж все пак, иначе няма много логика.
Поздрави

mzk:
Здрасти caduceus,

Започваш да се сравняваш с конкуренцията, което предвид продукта, който разработваш нито ти прави чест, нито е необходимо.
Все пак не забравяй, че форумът е за свободно споделяне, а ти обърна темата в комерсиална. Толерантни сме и с месеци не сме говорили по този въпрос (очакваме сайта ти).

Не забравяй, че резултати от стендова установка са единственото доказателство за ефективността на системата ти.

Не го приемай като заяждане, това е истината.

Поздрави.

caduceus:
mzk
Няма проблеми, вие сте прави за себе си. Извинете ме ако съм минал някаква граница. Идеята беше да се даде малко инфо и за другите подобни продукти и да се избегнат заблуди. Тук както виждате всеки е свободен да каже че това или онова работи или не работи, къде е сложено и какви проблеми има.
Относно тестовете на стенд - могат да дадат резултати, но на кола се вижда най-добре - особено добре на газови и метанови инжекциони. Стендът е ограничен в една конструкция, а типовете двигатели са доста, горивата също. Опитах се да направя нещо с техническия в Русе, но дали щото са в сесия или друго, никакъв интерес - две писма до началниците и един вътрешен човек ангажирах, нищо и половина. Ще пробвам в Софийския, там са обаче по електромобилите и не е ясно как ще се отнесат към моето оптимизаторче  :) Сайтът се бави, защото синът е в сесия и ще го пуснем като приключи с изпитите - иначе жената ще ме довърши ако изкара някоя двойка  ;D
Поздрави 

Vetap:
Caduseus, стягай се! Ето я конкурецията. Тия немци са доста сериозни:  http://pesn.com/2012/01/31/9602028_New_Generation_Bios_Super_Simple_Fuel_Saver/

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия