Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

Оптимизатори на горивния процес от Caduceus

<< < (39/85) > >>

caduceus:
vodoley71
Правил съм преди време, но запилях някъде резултатите. То и тук в темата за обработка с магн. поле имаше данни от предната ми Ксантия - но само след монтажа, без тези отпреди. Народът си слага оптимизатори и рядко някой мери газове след това - основно ги интересува икономията, а не екологията. То за ефективността спор няма - но се явиха и някои проблемни обстоятелства:
1.  Много коли са със стоманени тръби - като вляза на канала под някое HDI и видя четири черни открити тънки тръбички /две по две/ в щипки... Примерно Ситроен С Кросър, джиповете са масово с такива и т.н. И на бензин има доста - Тойота Рав 4, Ауди А6, Фиат уно, Мицубиши Лансър /новото/ - колкото щеш. Като им кажа на хората, че няма да има ефект с тия стоманени тръби, нито на тях, нито на мен ми е добре - но по-добре да си знаят предварително, нали така.
2. Едно ново VW Поло - бензин, с трицилиндровия мотор, даде странен резултат /не съм монтирал аз, от един сервиз са слагали оптимизатора/. Има мощност, но и увеличение на разхода - което е доста странно, досега от 78-80 коли е втори случай. И в двата не съм монтирал аз, та има терен за грешка в начина или мястото на монтаж. Но пък може и особеност някаква да има при електрониката и сензорите, не е ясно. Все пак аз да го кажа като опит - ако има някой с такова Поло, да има едно на ум.

По принцип в страницата ми ще има доста и обобщено  инфо за оптимизатора, данни за повечето коли с успешно работещ К1, както и снимки на монтажи. До края на месеца ще я пусна, дай-боже и тестовете в лаборатория по ДВГ да са излезли дотогава.

Поздрави

ceko26:
Да питам за пътя на газта.Тръгва от бутилката по медна тръба минава покрай оптимизатора - газовия клапан е метален(жълтеникав) , а филтъра вътре хатриен със метална част. После пак медна тръба до изпарителя, който е алуминиев със метални част и мембрани.Следва гумени мъркучи и пластмасов вентил за регулиране. Алуминиев смесител и метална дроселова клапа. До колкото разбрах проблем е да минава покрай желязо. С малко модифициране мога да сменя мястото на газовия клапан  за да сложа оптимизатора след него.

nedbmw:
Просто няма как да се регулира физически горивото от ГНП без риск за работата на мотора - после стендове и т.н. проблеми. Какво да се прави като няма обратна връзка... Не Кадецеус в грешка си всички по стари дизели са с нагнетателни помпи, които имат начин да намалиш горивото само трябва да се знае, къде е възела за регулиране, и в каква посока трябва да се наглася. Еднакви помпи се слагат на различни кубатури двигатели,  регулирани за всеки тип двигател. Особено БОШ помпите е на много достъпно място болтчето за регулиране. Но все пак това трябва да се прави от човек дето е наясно с горивната система. Същото се отнася и за по новите гориво-нагнетателни помпи, които се управляват от компютър, (без жило между педала на газта и помпата), те също имат механично (говоря за БОШ) нагласяне на дебита гориво, това се прави с разхлабване на горните (капаци) части на помпата и се избутва в една или друга посока за промяна на дебита, това трябва да се наглася със закачено диагностично оборудване за да знаеш, какво променяш, а бе изобщо не е трудно стига да се прави от специалист и с необходимата апаратура. Така, че според мене може би, ще има по голям ефект с оптимизатора при по старите дизели, но трябва малко да се барнат ::) помпите им.

caduceus:
ceko26
Където и да го сложиш на медната тръба, е горе-долу все едно. Например някъде на удобно място под колата и няма опасност да го оставиш по пътя в някоя пряспа  :) Ако не, дърпаш гофрираната тръба в багажника да свиеш малко от някоя от двете и страни /до бутилката или до каросерията/, слагаш оптимизатора на медната, изолираш с найлон свръзката - ако изтече газ да си излезе извън колата и готово. Малко желязо не пречи, това е проблем при цели железни тръби и пак такъв горивен филтър - както са доста дизели, основно джипове. Гледай да уплътниш всичко да не се върти и движи по оста - вероятно тръбата ти е Ф6 мм, а тясната вложка е 8 мм вътрешно. Навиваш малко изолирбант да стане Ф8, надяваш вложката, сближаваш двете половини и стягаш с опашките всичко - двете тънки в краищата, за да фиксиращ оптимизатора и дебелата в средата за сигурност. Караш 250-300 км и засичаш след това. Твоята кола май беше с обикновена газова, та преди засечката намали газта от винтовете, като гледаш да си запази нормалната мощност. Вероятно ще ти трябва и ТАП - виж при Румен Роев че го хвалят доста

nedbmw
Не отричам, че може - но хората просто не се навиват да бутат аванса или други неща по дизелите. Много пишман майстори има - не поемат и отговорност ако смацат нещата. Иначе за мен е по-добре да слагам и на дизели щото са доста, ама като няма кой да ги настройва качествено - поне тук в нашия регион... Който им разбира, да е жив и здрав да си го прави сам - или ако знае къде на читаво място.

Поздрави   

rosenmvr:

--- Цитат на: nedbmw в Януари 18, 2012, 03:43:58 pm ---Просто няма как да се регулира физически горивото от ГНП без риск за работата на мотора - после стендове и т.н. проблеми. Какво да се прави като няма обратна връзка... Не Кадецеус в грешка си всички по стари дизели са с нагнетателни помпи, които имат начин да намалиш горивото само трябва да се знае, къде е възела за регулиране, и в каква посока трябва да се наглася. Еднакви помпи се слагат на различни кубатури двигатели,  регулирани за всеки тип двигател. Особено БОШ помпите е на много достъпно място болтчето за регулиране. Но все пак това трябва да се прави от човек дето е наясно с горивната система. Същото се отнася и за по новите гориво-нагнетателни помпи, които се управляват от компютър, (без жило между педала на газта и помпата), те също имат механично (говоря за БОШ) нагласяне на дебита гориво, това се прави с разхлабване на горните (капаци) части на помпата и се избутва в една или друга посока за промяна на дебита, това трябва да се наглася със закачено диагностично оборудване за да знаеш, какво променяш, а бе изобщо не е трудно стига да се прави от специалист и с необходимата апаратура. Така, че според мене може би, ще има по голям ефект с оптимизатора при по старите дизели, но трябва малко да се барнат ::) помпите им.

--- Край на цитат ---

Колега искам да вметна , че ако нямаш повишаване на мощността и набиране с осезаемо по малко натиснат педал на газта при дизелов автомобил особено с електронна помпа както си описал по горе, ще ти гарантирам че ако намалиш горивото само ще си зависиш разхода.
Аз карам Мареа 2,4 ЖТД ( Команреал) с такава помпа и мога да кажа че съм правил достатъчно експерименти и с намаляване на горивото и всичките опити са отрицателни.
Колега това е линк към помпа на бош с електронно управление , моля те обесни кое се разхлабва за да се регулира. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=44558

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия