Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

Оптимизатори на горивния процес от Caduceus

<< < (34/85) > >>

brevis:
Антидетонационният датчик помага при горене на по-лошо гориво, предпазва от т.н. "чукане на аванса" чрез намаляване на предварението. Пропан-бутана и метана НЕ СА ТАКИВА !!!! ТАП ви дава възможност да дадете принудително УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПРЕДВАРЕНИЕТО, което ви е нужно при горенето на пропан и метан. Още повече и при настъпилото обедняване на сместа. FADE, ФОБОС има уникален софтуеар, не знам дали ще можеш да го излъжеш, мисля софта им беше свободен в нета, защо не започнеш сам да го настройваш? А един ТАП за Алфата ти е около 100 лв, не е толкова страшно. Аз съм с КАППА 2.0-20 V.  ;D     A Jetspark е точно ТАП, специализиран за Фолксваген-Ауди Груп.

brevis:
 Fade,   oтвори някой сайд на " АЕВ " и виж точно кой модел ТАП става за твоята Алфа- по типа мотор. Кабелите за ТАП са различни, не влизат в цената. Прочетох внимателно линка към Рено- форума. Човека може да е истински гений- не знам. Но не разбрах, защо трябва 2 години да изобретяваш нещо, което е изобретено, тествано, минали са детските болести и т.н.? Не разбирам няколко неща- няколко пъти подчертаваш "максимално неинвазивно". ТАП за това се продава с различни кабели- взимаш за твоята кола, изключваш една букса, включваш кабела на нейно място и това е. При въпросния Румен ТАП давал оптималния вариант- ОПТИМАЛНИЯ вариант ти го дава компа на Алфата- а ТАП-а ти задава допълнително предварение принудително- напр. 3,6,9,12 и 15 градуса, колкото му зададеш ти. Различни са, защото колата ти може да е с делко, значи с 1 бобина, може да е с двойни, както имат техните Рена, може да е 4, както е при теб, а може да е с 5 бобини, каквато е моята. Как може той да направи "универсален", не знам. Честно, каквото не знам, не знам. Как не спазва реда на запалване на цилиндрите? Бях карал досега само немски автомобили, тази ми е първата италианска. Това са уникални инженерни решения, лошият им имидж е от незнаене, нечетене, некадърност. Моят съвет е - не се вкарвай в някакъв филм, освен от спорт /както предполагам ще стане, щом сме в този форум/ ;D ;D ;D Забравих да пиша, че фабричните ТАП не дават предварение при стартиране, което е логично, а също и при работе на празен ход / ама май не всички /

fade:
@brevis
Под неинвазивен метод разбирам - не-променяне на сигнала от датчика за положение на коляновият вал (както правят АЕВ ). Това може да бъде много опасно за управлението на двигателя според скромните ми познания.  Не случайно, когато има проблем със сигнала от този датчик управлението на двигателя при някой автомобили направо се прекратява  и той угасва. По-малко опасно е когато се управлява по датчика на разпределителният вал (където го има), а и това при автомобили с променлива фаза на газо-разпределението е задължително! Аванс процесора на Румен Руев работи на друг принцип. Той управлява сигнала към бобините. Затова може да извадиш един канал (или да ги размениш), но двигателят си остава работоспособен. Т.е. дори и при отказ на някой канал управлението се запазва. Мисля, че той човека достатъчно добре го  е описал в темата си, нека да не се изказвам от негово име.
За Аванс процесорите на АЕБ бях, чел още когато си слагах газовата уредба миналата година (Предлагат ги Фобос), видях и кой е подходящ за моята кола, но защо не се реших мисля, че обясних по-горе.
Иначе напълно си прав, че оптималният вариант го дава компютъра на BOSCH, ако обаче не е "излъган" от аванс процесора на АЕБ който е променил сигнала от датчика на коляновият вал! ;)
Ок, съгласен съм, че е по добре да се вземе нещо което е изпробвано, но за съжаление ако не ме лъже паметта когато се запознавах с наличните на пазара газови инжекциони и техните принципи на работа, попаднах на някой негативни мнения за работата на AEB, които както казах и по рано, отдавам именно на принципа на действие на разпространените ТАП.
Надявам се отговорът ми да е бил достатъчно ясен и аргументиран, без да отегчава аудиторията.

краsik0:
За колегата от горният пост...

Слагах АЕВ на Пунтото преди 5 г. и отидох на диагностика, тъй като не забелязах някакъв ефект.
На диагностиката се установи ,че в момента на акселериране, ъгълът на изпреварване се увеличава до зададения и след това , незнайно как, компа го връща до заводскaтa настройка :o
Продадох тап-a и повече не се занимавах с това.
Поздрави!

краsik0:
Давам моят глас в полза на К-1 макар ,че разликата в мощноста на двигателя и  икономията на гориво не беше голяма.
С К-1 минах около 10-15км в повече на пропан-бутан ,което прави около 7-10% подобрение при моят разход разбира се. Правих пробата 3 пъти и после 2 пъти без К-1.
Относно мощноста -имаше леко подобрение ,но не мага да твърдя ,че 100% е от К-1.
Различна газ по бензиностанцийте може да доведе до субеkтивна грешка.
Поздрави и успех с експериментите!
С водородна клетка  и 1л ННО за минута, имам също около 10% икономия ,но не повече!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия