Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

Оптимизатори на горивния процес от Caduceus

<< < (33/85) > >>

sheki:
При мен е обикновена газовата,  сложил съм ламбда емулатор защото иначе ми светва чек енджина, компа си мисли, че сместа е прекалено бедна и се опитва да компенсира като вдига подаваното гориво, но тъй като няма промяна в изгорелите газове мисли, че има проблем, отделно затапих ЕГР клапана (това е за рециркулация на изгорелите газове - вкарва изгорели газове отново в колекторите ) и в определени режими още повече се повиши нивото на кислорода. Май в случая единствено може да се намали кранчето на газта, без Тап съм но колата има кнок сензор.

icrow:
Настройката на обикновената газова (на ухо) аз я правя, като завивам кранчето до на един оборот от края, натискам дроселовата почти до край, колата почва да глъхне, след което почвам да развивам кранчето, до като не почне да развива 3500 4000 оборота и връщам четвърт назад, ако искаш да харчи по малко настройваш до 3000 3500 или по малко. След като се направи това въртиш винта за празния ход на изпарителя до спокойни тихи обороти, но гледаш колата да е в работна температура, иначе ако е студена и я настроиш празните после като загрее ще ти притрися  и ще държи много ниски обороти!

MrDeath:
@icrow
Настройката на газовата я правя точно така. Обаче има проблем с оборотите на празен ход при включен климатик (стоят на 2000 и не падат). Налага се малко донастройване изразяващо се в затягане на тройника. В резултат няма мощност при високи обороти и не "хвърчи" по магистралата, което не ми липсва :)

@Кадуцеус
Прав си за градското! 2 пъти правих разход 15/100, а останалите са 13.5-14. Без оптимизатор сега дава 10.5-11. Това пак е високо, но вече ми се налага сутрин и вечер да съм в задръстванията :( Извънградско вдига разхода с около 0.5-1 литър. Новосъзданета мощност е леко субективно усещане и основно в ниски и средни обороти. Да кажем, че ще се преобразува в полезно действие и от там високия разход ще падне до нормален за тази повишена мощност и от тук следва както ти го написа - ефект слаб, или липсва.
Иначе имам работеща лабда (давам едни "грешни" 100 лева на 3 години редовно), компютъра регистрира грешка само при запалване.

Както и да е! Ще провам на друга кола с добър газов инжекцион и ще споделя след време.
За моята кола следя с интерес темата за зареждане на двигателя с кристал и диод :)

icrow:
На моята а и на други коли до колкото съм виждал при включен климатик дига оборотите и включва перката на радятора на първа степен. Може би само на някои двигател от 3000 нагоре кубика няма да се усети. При теб според мен ще е интересно да се направи замерване на газанализатор с сложен и без оптимизаотр да се види каква е разликата. Принципно няма логично обяснение при тази система да ти се дигне автоматично разхода, не виждам какво ще го накара, освен газта да приема някакво свойство, което да и позволява да минава по лесно през изпарителя и съответно да влиза повече газ в употреба.  :-\

caduceus:
Нови резултати от вчера и днес - на такси с газов инжекцион има 14-15% икономия, но е с предимно градско; на частна кола с обикновена газова и донастройка - средно 18 %, кара и извънградско. Данните са от собствениците и са доволни, чакам резултати и от един бензинов джип.
На ФВ "Бора" дизел ефектът е слаб. Това беше последния дизелов мотор, на който сложихме оптимизатор - въпреки че казах на собственика да не се пробва. Спирам окончателно да се занимавам с нафта, не мога да хвана логиката на една такава кола да стане, а на друга не. За дизели ще се прави друго, работя по въпроса за физически различна горивна смес. Тестовете ще са дълги - все пак трябва и да не се поврежда и мотора след време както казват колеги, че става при водородните клетки.
Поздрави

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия