Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

Оптимизатори на горивния процес от Caduceus

<< < (32/85) > >>

caduceus:
Малко резултати от практиката. Потвърждава се разликата в представянето на оптимизатора при газови инжекциони и обикновени газови без ТАП. При първите работи добре, при вторите - слабо или никак, независимо имат ли ламбда контрол или не. Т.е. да се слага само на инжекциони или на газови с ТАП, за да има ефект. За метан с медна тръба или бензинови инжекциони - няма проблеми.

Пускам коледна промоция  :) До края на годината за колеги от форума и поръчана повече от една бройка - 10 процента надолу, т.е. 135 лв/бр. Гаранцията от 1 месец мъни бек естествено също си стои валидна

Весели празници! 

icrow:
Би трябвало при обикновенните газови с добра настройка (на ухо :Д) ефекта да е и по голям. Според мен ламбда контрола може до някакви граници да компенсира, след това може да имаш излишна мощност, но ламбдата да не коригира, защото наличието на кислород в изгорелите газове е в някакви норми. Това го доказва и моя опит с МАФ-а. Можеби, ще трябва да се ползва някакъв ламбда емулатор ако ЕКУ-то не позволява намеса за по-добри резултати.

caduceus:
Еми тук трябва да се намеси човек който разбира от газови уредби, аз не мога да коментирам. Проблемът е, че са малко непредубедените такива - като почна да им обяснявам и ме гледат като извънземно  :(  Добре, че все още има тук-там останали хора със собствено мислене - все още неизбягали от страната, и на десет говеда попадам на един такъв който компенсира

MrDeath:
Уф! А пък аз си мислех, че само моята кола е карък! Сега Кадуцеус ме успокои.

Колата е VW Passat, двигател 1.8 ABS (моноинженкция), обикновена газова уредба. Преди време сложих нещо на което му викаха Jetspark, което би трябвало да  играе с предверието когато колата е на газ. Колко все още работи - не знам! Устройството може и да е било добро, но монтажа калпав (в двигателният отсек). Пластмасовата кутийка частично се е разтопила, от вътре частично или напълно са се разтопили някакви елементи, но засега не прави проблеми. Не знам това ли е ТАП или не.

В анкетата гласувах с повишена мощност, повишен разход. В интерес на истината колата 2 пъти ми даде намален разход. Тези замервания съм склонен да ги ги игнорирам, защото това са общо 600 км, а при останалите около 10 000 км, разходът е неприлично висок (с около +1/+ 3 л.).

Монтаж:
1. Първо беше в двигателния отсек. Там пробвах с маркуча върху изолацията, рязане на изолацията и маркучът директно на медната тръба. При всички положения преди изпарителя. Резултат за едно пълнене на бутилка даде намален разход - останалото повишен.
2. Монтаж в багажника на тръбата от изхода на бутилката - намален разход еднократно.
3. Монтаж под колата

При всички монтажи са спазвани правилата дадени от Кадуцеус.

От месец карам без К1 и разходът се успокои.

Благодаря на Кадуцеус за ценните съвети и напътствия. Впечатленията ми са отлични :)

caduceus:
Здрасти, при теб просто трябва да се преобразува излишната новосъздадена мощност в икономия чрез настройки на газовата уредба. Това си е или за майстор, или си го правиш сам ако знаеш как - но трябва да стане. Иначе няма откъде да дойде икономията, става както при обикновен дизел без автоматично обедняване на сместа. Инжекционите го правят сами, ама ти трябва да врътнеш кранчето - ако искаш де  :) Леко странно е, че ти се вдига разхода, но е възможно - особено при градско, когато не може да се стабилизира режима на работа на двигателя за по-дълго време и форсираш повече
Поздрави

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия