Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

Оптимизатори на горивния процес от Caduceus

<< < (28/85) > >>

caduceus:
Колеги,
след минати около 2000 км. излиза, че новият тестов модел оптимизатор с шест пластини, както и този преди него не се представят ритмично. Резултати на моята кола - между 5/100 и 7/100, които не са логични и нормални - еднакво каране на еднакъв път. Изводи:
1. Трябва да се прави само доказалия се в практиката модел, никакви усилвателни радионични елементи.
2. Оптимизаторът се слага безпроблемно само на инжекциони - бензинови и газови, с добра обратна връзка между мотора и качеството на изгаряне на горивото. Комънрейли - има ефект, но е в рамките на 10 %
3. Прекалено силният заряд в горивото изисква голямо предварение, което излиза извън границите на заложеното в компютъра и като резултат се влошава изгарянето. Т.е. много хубаво не е на хубаво - без заобикаляне на компа и чип за контрол върху обедняването и предварението.
4. Работя вече предимно със сервизи, защото като им кажа нещо и ме разбират - пък и философите са по-малко там, отколкото по форумите.

Така че - правя си стария К1 и толкова. Засега експериментите свършиха, остават технологични подобрения от типа на матрици, щанци и прочее - което не се отразява на ефекта, а само на външния вид и производството.

Поздрави

caduceus:
Нека колегата, гласувал в анкетата, че няма промяна да ми пише на лични да оправим проблема. В повечето случаи е до настройки /освен ако системата на колата за обратна връзка не работи или въобще липсва, тогава няма как да станат нещата/
Поздрави

jamesd:
Колега caduceus, следя изявите ти във форума от почти три години (забравих как съм се регистрирал преди и направих нов акаунт).
Искам да пробвам изобретението ти и ме интересува дали препоръчваш монтаж непосредствено след бензиновата помпа на резервоара. Мога да бръкна през багажника, точно над кошницата на помпата, и ми се струва добро място за монтиране. Карам 1.8 VVT 131к.с. двигател, и мисля, че нямам филтри в горивната система.

caduceus:
Ами няма проблеми, моята помпа е в резервоара, след това горивен филтър и пластмасова тръба, после каучукова към мотора. Оптимизаторите ми /два са - ама нали аз ги правя :)/ са сложени на пластмасовата тръба след филтъра. При тебе трябва да е подобно, така че няма проблеми - при бензинови инжекциони не толкова често има стоманени филтри при двигателя. Виждал съм на едно Фиатче, Мицубиши Лансър и Ауди, но повечето са с пластмаса и каучук.
Мястото ти е малко особено - от една страна не бива страната със стрелките да е към резервоара /ако той е отдолу на монтажа/, от друга - ако е нагоре, ще е към задната седалка, което не че е болка за умиране, но не е препоръчително за возещия се там. Затова най-добре някъде по тръбите под купето и страната на стрелките да е към пътя
Малко дълго стана, но по-добре май да прикача приложената в комплекта инструкция и гаранционна карта, щото там съм написал сбито всичко
Поздрави

jamesd:
Благодаря от името на всички за инструкциите! В понеделник ще ти се обадя, за да уточним адреса, доставката и плащането. Официално се ангажирам да публикувам резултатите от пробега в тази тема.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия