Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

Оптимизатори на горивния процес от Caduceus

<< < (24/85) > >>

vankiqt:
Ами ТАП-а ми излиза 35 лева и има регулировка с джъмпери на ъгъла на запалване. Все пак е газ и смятам, че ще окаже влияние на горенето и вървежа, а и доста колеги са доволни от момчето което прави схемичката. Икономията ще е около литър все пак.

vankiqt:
Така значи след слагането на ТАП-а и предварение 15 градуса в съчетание с притягането на магнитния оптимизатор К1 разхода успя да се смъкне до 6,15 л/100 км засечено на 3 пъти: 6,5 без притягането и с предварение 12 градуса , 6,7 след притягането и малко градско каране , 6,15 след 15 градуса на ТАП-а и средна скорост 90-100 км за 350 км. Продължавам със засичането в градски условия. За уточнение блока и главата на мотора са от чугун, което до някъде е в негативно влияние за оргона.

caduceus:
Малко уточнение - с колегата се видяхме лично в събота. Зарядът на мотора беше 9,7/10 което е добре за чугун - при алуминиеви мотори отива над 9,9/10. Лично се убедих че колата вървеше отлично и имаше много мощност - дай Боже все така. Оптимизаторът е в багажника, на тръбата до бутилката.
Във връзка с монтажа - който си е купил К1 и има 6 мм медна тръба на газовата уредба, да уплътни до 8 мм с текстилно тиксо или изолирбант преди слагане на гумената влъжка /която е вътрешно 8 мм/. Така се стяга плътно и енергията се предава по-пълно на газта. Същото важи и за всякакви други по-тънки от 8 мм. сечение тръбопроводи за бензин, дизел и метан. За 10 мм има приложена втора вложка.
Много благодаря на vankiqt относно информацията и тестовете с аванс процесор! По принцип оргонно наситени горива изгарят по-бавно и дълго от нормалното, така че е логично да се сложи ТАП. Някакси ми беше убягнала тая връзка  :) Още повече че аванс процесорите не са скъпи и лесно се монтират.
Ако няма оргонно зареждане на горивото, ТАП не е действа толкова силно - освен при метан, там е задължителен защото трябва доста по-голям ъгъл на запалване. Газаджиите затова не слагат при пропан - няма голям ефект, но след като се оргонизира газта вече явно си заслужава
Поздрави

brevis:
Ами направо са си скъпички повечето модели. Изобщо не искам да коментирам правените, имам предвид примерно фирма като AEB, за повечкото модели и марки се движат около 100 лв., кабелите също не са стандартни. А за пропан дали са нужни- нужни са и още как. Огромната заблуда е че са проектирани за метан. Водил съм много спорове с "професионални газаджии", които твърдят, че с предварение на инжекторните времена на газовите инжектори решават проблема с по-бавното горене на газта. Ама ако си впрегнат мозъка и се замислят, че инжектора впръсква газта във въздушният колектор, следователно ще влезе в горивната камера след като отвори смукателният клапан, то искрата ще го запали както при най- най- най-обикновена уредба на засмукване. Но ако монтираш ТАП на газов инжекцион и имаш кабели и софт за настройване и съответното желание да излезеш от параметрите на ДЕФАУТ-а, могат да се постигнат невероятно добри резултати, повярвайте ми. Изобщо тази система не би трябвало да се нарича газов "инжекцион"- единствено намалява доста вероятноста при гръм да пръснете пластмасовите колектори, ако сте с такива. Идеалната система е газов инжекцион на "ВИАЛИ", който работи в течната фаза на газта, впръсква я в цилиндъра, реално намалява разхода с 10% на газ, реално увеличава мощноста с 10%/като имате предвид, че сериозните фирми за чиптунинг дават 8-9% таван за увеличаване на мощността при запазване ресурса на двигателя/. Единственият недостатък е помпа за високо налягане на газта, намираща се вътре в газовата бутилка, преди която какъвто и филтър за газ да сложиш, в българската газ винаги се намират разни частици с точната консистенция и големина, които я пращат в един по-добър свят. Цената и е 60% от крайната  за системата. Чак сега се светнах какъв спам съм сътворил. Извинявам се и по темата- изобщо не се колебайте да монтирате и експериментирате с ТАП. Колкото да е скъпичък, без него експериментите ви се ограничават до известен предел- може да сте постигнали много добри резултати с обедняване, намагнитване и др, и да ви са нужни само някакви си 3 или 6 градуса за да се наслаждавате на  нисък разход и добра мощност.

icrow:
Колега brevis, значи искаш да кажеш, че компа, който е на газовата не се грижи и за запалването? Питам защото на моята разлика във вървенето и разхода спрямо бензин няма даже на газ набира по-бързо! Само на градско можеби с 1л повече, извънградско си е едно към едно. А и доколкото съм чел, това е едно от предимствата на газовия инжекцион, че на газ сам си оправя предварението.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия