Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

Оптимизатори на горивния процес от Caduceus

<< < (21/85) > >>

vankiqt:
Незнам ама при мен все още не се усеща осезаема икономия дори на дълъг път. 140 километра извънградско с 11 литра газ. Това са около 7.85 л/100 км. Миналата година ми даде навсякъде около 8 на 100 като ходех до Рилските езера. Остава да се радвам на увеличената динамика и по-тихия мотор явно.  ???

icrow:
vankiqt, колата ти с газов инжекцион ли е или е с плочка? Ако е с плочка просто почваш да въртиш по четвърт оборот кранчето на затваряне  и караш докато не стане зле и после връщаш. Принципно относително често им се бърка центровката, на обикновените газови, аз колко си играх с стария ми форд, но поне се научих да я настройвам по слух доста добре. За газовия инжекцион (като при мен ), вече е по-сложно, но ако разбира6 и разполагаш с кабел за настройки може да се постигне почти перфектни резултати. В момента си търся за моята кабел и почвам да човъркам  ;D

vankiqt:
Колата е с плочка и обикновенно газово. Доста съм си играл с настройки на врътките още преди да закупя К1. Смея да твърдя, че съм си донастройвал газовото по-добре след като газаджията ми беше сменял мембраните и настройва изпарителя. Много беше й оставил газ. Аз свалих с връткане на въртока за празния ход и големия върток за входящата газ към 1 литър. В момента след поставянето на К1 съм врътнал на дясно още 1/8 от оборота и 1/4 оборота на винта за празния ход, защото след 1/4 оборот няма ряз вече. Преди оптимизатора в същото полужение на 1 и 2 скорости направо забиваше човката  ;) , което все пак е показателно, че оптимизатора върши нещо полужително в динамиката.

caduceus:
Ако имаш път към Ловеч, мини да погледна колата. Има нещо дето не е наред със сигурност, щом стар Пасат комби може да слезе на 6.1-6.2 на дълъг път, при теб също ще стане. Газовата му беше като твоята, удушена докрай и гореше около осем. Изпарителят ти стоманен ли е?
Поздрави

rosenmvr:

--- Цитат на: icrow в Октомври 24, 2011, 07:32:55 pm ---vankiqt, колата ти с газов инжекцион ли е или е с плочка? Ако е с плочка просто почваш да въртиш по четвърт оборот кранчето на затваряне  и караш докато не стане зле и после връщаш. Принципно относително често им се бърка центровката, на обикновените газови, аз колко си играх с стария ми форд, но поне се научих да я настройвам по слух доста добре. За газовия инжекцион (като при мен ), вече е по-сложно, но ако разбира6 и разполагаш с кабел за настройки може да се постигне почти перфектни резултати. В момента си търся за моята кабел и почвам да човъркам  ;D

--- Край на цитат ---

Колега пиши ми на лична ще те пратя за кабел при един пич.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия