Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди

Мощен електровелосипед ~2kW /максимално евтин, достъпен и ефективен проект/

<< < (16/27) > >>

magare:

--- Цитат на: lpoik в Март 06, 2018, 09:49:31 am ---Колеги! темата е за електровелосипеди така,че да уважим автора на темата.А тези който въртят педали да си ги въртят в друга тема. >:(

--- Край на цитат ---
Благодаря колега за милите думи! Просто исках да видя до къде сте стигнали / гледам не сте напреднали много от началото на темата до сега/. Аз ще продължавам да си въртя педалите и да  творя! Завършвам както казах един проект/рекумбент байк с електрическа система но няма електрозадвижване. Стартирам друг проект- ремарке с динама в главините които да зареждат група ли-йон батерии за да има ток за телефон, подръжка на навигациа, заханване на радио и осветление за вечер./ Във всеки един момент на велосипеда мога добавя електродвигател и батерии. Има достатъчно место по него заради спецификата на конструкцията НО все още не мога да откриа читав двигател с ниска консумация, достатъчна мощност, ниска цена и малко тегло! Същото се отнася и за батериите и соларните панели! На електро возилата им казвам "вентилаторче с батерии" - свършват батериите и не ти трябва повече!
       Така, че благодаря за мненията ви! Аз продължавам да творя! Имам машини в ръцете и не ме мързи! Даже какво осветление съм разработил за велосипеди....ще ви падне шапката!

Желая ви творчески успехи!!!

magare:
                  Здравейте колеги,
           Всеки велосипед се нуждае от осветление! За мене това е важен въпрос от гледна точка на безопасност! Друг е въпроса за вечерното каране. Разработих няколко модела фарчета които тествах и успешно експлоатирам с голяма радост!  Последните които направих са  10ватови с 1200 лумена на 3,9 волта.  Светят убийствено!

magare:
      Колеги, знае ли някой къде правят електрополиране на алуминий?

Благодаря предварително!

magare:
Ето мощен велосипед, не разбрах дали е 2КВ ама като гледам е евтин!
  https://www.youtube.com/watch?v=BvOfgiIcOGg

Радeв:
Здравейте!
Радвам се че има интерес. Но при тези цени на китовете мисля че ерата на самоделните електровелосипеди приключи. Все още обаче батериите са проблем.
Това е на един приятел карго байка. Аз му го окабелих. Наложи се и ушите да се подсилят, че оста има голям момент.
Аз си сглобявам ел. фетбайк 1500W с 48V 12Ah lifepo4.
Стана доста тежък обаче ... Сега се налагат доста електровелосипедите с електромотор и редуктор на средното. Доста по-леки са. Недостатъка е че изпозват веригата и нямат регенерация.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия