Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди

Мощен електровелосипед ~2kW /максимално евтин, достъпен и ефективен проект/

<< < (17/27) > >>

Радeв:

--- Цитат на: magare в Март 07, 2018, 11:31:26 pm ---                  Здравейте колеги,
           Всеки велосипед се нуждае от осветление! За мене това е важен въпрос от гледна точка на безопасност! Друг е въпроса за вечерното каране. Разработих няколко модела фарчета които тествах и успешно експлоатирам с голяма радост!  Последните които направих са  10ватови с 1200 лумена на 3,9 волта.  Светят убийствено!

--- Край на цитат ---
Аз използвам фарчета s T6 диод - струват 5-6$, тука ги продават като челници за 25лв в комплект с 2 батерии и зарядно. Слагам кутийка за 18650 елементи + ключ + платка за заряд с microUSB, които вадя от батерии на лаптопи. Също така стопчетата ги правя разпробивайки свелоотразителя и мушкам 3 самомигащи светодиода, захранвам ги с кабел през резистор от батерията на фара. Направил съм ги да се демонтират лесно за да си ги взимам в къщи за заряд а и ме дразнят излишни работи по колелото ми.

П.С. Браво за ентусиазма, много си го барнал фарчето. Много харесвам уникалните и ръчно изработени нещица! ;)

magare:

--- Цитат на: Радeв в Март 14, 2018, 04:55:01 pm ---Аз използвам фарчета s T6 диод - струват 5-6$, тука ги продават като челници за 25лв в комплект с 2 батерии и зарядно. Слагам кутийка за 18650 елементи + ключ + платка за заряд с microUSB, които вадя от батерии на лаптопи. Също така стопчетата ги правя разпробивайки свелоотразителя и мушкам 3 самомигащи светодиода, захранвам ги с кабел през резистор от батерията на фара. Направил съм ги да се демонтират лесно за да си ги взимам в къщи за заряд а и ме дразнят излишни работи по колелото ми.

П.С. Браво за ентусиазма, много си го барнал фарчето. Много харесвам уникалните и ръчно изработени нещица! ;)

--- Край на цитат ---
   Благодаря за милите думи!
  Аз също използвам жестоко тези батерии, обаче за да не се грижа за заряда им съм пъхнал динамо в главината което зарежда група от 6 броя 18650 по около 2200 милиампера.
  Фарчетата на снимката са в суров вид. Вече са и полирани и изглеждат по-добре.
 А ето и как изглежда возилото в суров вид. Снимка от миналата година.

magare:
Май тука беше точката на темата? Цяла година.

Радико:
Е от тук нататък би могъл да споделиш за експлоатацията на машината има ли проблеми няма ли? добре ли върви.

magare:

--- Цитат на: Радико в Юни 25, 2019, 12:51:26 am ---Е от тук нататък би могъл да споделиш за експлоатацията на машината има ли проблеми няма ли? добре ли върви.

--- Край на цитат ---
   Благодаря за вниманието! Машината върви направо екстра! Трудно намирам време да и се радвам но все пак намирам. Истинско удоволствие е карането!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия