Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди

Мощен електровелосипед ~2kW /максимално евтин, достъпен и ефективен проект/

<< < (15/27) > >>

magare:

--- Цитат на: Радико в Март 03, 2018, 07:05:25 pm ---Велоротовертер!!!
Загубена работа бих казал По добре измисли някакво малко устройство отчитащо ориентацията на педалите и двигателят да прави тяга в момнтите когато разположението на пдалите е такова, че мускулната тяга е неефективна. тоест около горна и долна мъртва точка.

--- Край на цитат ---
Върти ми се в главата и идеята за праволинейно движение на педалите с постоянен въртящ момен през целия ход който е около 340-350 мм. , а в случая може да се направи повече или да се напасне спрямо водача! И двигател който да подпомага при нагорното.

valex:
Имам смътен спомен, че в някое от старите руски списания имаше разработка за велосипед с елепчичен преден венец. Твърдеше се, че с такава форма  краката се натоварват по-равномерно.
Имаше и разработка, която при увеличаване на натоварването на педалите се увеличаваше рамото на закрепване на педалите.

lpoik:
Колеги! темата е за електровелосипеди така,че да уважим автора на темата.А тези който въртят педали да си ги въртят в друга тема. >:(

magare:

--- Цитат на: lpoik в Март 06, 2018, 09:49:31 am ---Колеги! темата е за електровелосипеди така,че да уважим автора на темата.А тези който въртят педали да си ги въртят в друга тема. >:(

--- Край на цитат ---
http://extramarket.bg/mini-ventilator-s-prezarezhdaema-bateriya
  О да колега , поотнесох се малко!

magare:

--- Цитат на: valex в Март 06, 2018, 08:02:41 am ---Имам смътен спомен, че в някое от старите руски списания имаше разработка за велосипед с елепчичен преден венец. Твърдеше се, че с такава форма  краката се натоварват по-равномерно.
Имаше и разработка, която при увеличаване на натоварването на педалите се увеличаваше рамото на закрепване на педалите.

--- Край на цитат ---
Аз имам велосипед с елептични венци/не е руски/ и доста помагат при изкачване!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия