Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди

Мощен електровелосипед ~2kW /максимално евтин, достъпен и ефективен проект/

<< < (11/27) > >>

Valdano:
Здравейте,
 Искам да Ви помоля за съвет. Реших да сляза от колата и да променя начина си на придвижване ...с елколело. На 62 г. съм и тежа 96 кг. Къщата ми на село, до която почти всеки ден ще трябва да се изкачвам е по стръмен 10 км асфалтов път. До сега каквото прочетох в нета,  разбрах  че трудно ще се намери фабрично 20 цолово сгъваемо ел. колело, което да преодолява тези наклони с така предлаганите техн. показатели.
Затова моля за съвет:
 – какъв КИТ и откъде да го закупя;
 -  кой ще може да комплектова едно максимално леко сглобяемо 20” колело.
 -  Желанието ми е общото тегло на елвелосипеда да е около 20 кг, защото живея в блок на 3 етаж и ще ми бъде трудно всеки ден по няколко пъти да го качвам до апартамента.
 -  какво  максимално леко колело да закупя, което да може да издържи необходимите техн.  показатели.
Благодаря предварително.

В бъдеще , когато вече ще имам това колело, смятам в края на деня да го сгъвам и оставям в багажника на колата, а батерията да я свалям и зареждам вкъщи.

Lambo_Rambo:
Колега Радев, дали би било удобно да споделите как сте задвижили въпросния електромотор? Имам същия, от електрическа перка на мерцедес W220 S500 е, на моята конкретно освен EC128Y27 пише и 850W. Мъча се да я подкарам със спийд контролер, управляван от серво тестер, но за съжаление без особен успех, даже вече успях да изгоря един спийд конролер. И двата спийд контролера с които съм пробвал до сега са за безчеткови и без сензорни електромотори, 100-амперови, би трябвало без проблем да се справят с този електромотор, но нямам успех.. Само това клипче в ютуб съм намерил за сега, за съжаление руснака малко му бяга английския, както и на мен руския, пък и трудно върви комуникацията по ютуб.

https://www.youtube.com/watch?v=In40bskrRaY

magare:
     Здравейте,
   Колеги имате ли представа хъб-мотор 250 вата може ли да работи в режим на генератор и да зарежда батерии? Колко вата би произвел при въртене с педали при подходящо предавателно число? И колко могат да усвоят батериите от това което произвежда?
       Виждам нови концепции където педалите въртят генератор който дозарежда батериите в процеса на движение, а ел. двигател движи велосипеда! Достигат сериозни скорости за дълго време!
         Какво ще кажете?

Радико:
Велоротовертер!!!
Загубена работа бих казал По добре измисли някакво малко устройство отчитащо ориентацията на педалите и двигателят да прави тяга в момнтите когато разположението на пдалите е такова, че мускулната тяга е неефективна. тоест около горна и долна мъртва точка.

magare:
Да Радико това е добра идея когато педалите движат колелетата! Но  в случая ще можеш на место да си зареждаш батериите въртейки педали или директно да подаваш на мотора.
      https://www.youtube.com/watch?v=nM6-q4amKBw
     https://www.youtube.com/watch?v=xb4qDyJ8bhI

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия