Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди

Мощен електровелосипед ~2kW /максимално евтин, достъпен и ефективен проект/

<< < (12/27) > >>

Радико:
Съжалявам, но на мен това да зареждаш на място вместо да се движиш ми се вижда доста неефективно занимание. като се замисля има смисъл само ако си принудн така и така да чакаш някъде, примерно ако вали дъжд и не ортно да се кара, но загубите на КПД при придвижване ще са толкова големи, че си става пълно безумие. Трябва ди се "Як като бик и почти толкова умен" за такова упражнение. зарездането на батриите с педалите може да се осъществи лесно и без такива силови установки. Ако те кефи карайки велосипе да изразходваш повече енергия от колко като го буташ то мисля си, че има и по прости начини за това.

magare:

--- Цитат на: Радико в Март 03, 2018, 07:33:44 pm ---Съжалявам, но на мен това да зареждаш на място вместо да се движиш ми се вижда доста неефективно занимание. като се замисля има смисъл само ако си принудн така и така да чакаш някъде, примерно ако вали дъжд и не ортно да се кара, но загубите на КПД при придвижване ще са толкова големи, че си става пълно безумие. Трябва ди се "Як като бик и почти толкова умен" за такова упражнение. зарездането на батриите с педалите може да се осъществи лесно и без такива силови установки. Ако те кефи карайки велосипе да изразходваш повече енергия от колко като го буташ то мисля си, че има и по прости начини за това.

--- Край на цитат ---
    А бе за якото не съм толкова як , ама за умното са доближавам до бика! Хахаха! Гледам и се чудя защо избират тази концепция и питам някой ако има опит и мнение да сподели! В близкото минало май в МЕТРО бяха напускали едни електро велосипеди които работеха точно така! И съм ги виждал по пътищата. Движейки се по равното използват батерии, но когато дойде наклон започват да въртят педалите за да запазят  скороста! Когато съм ги виждал по двама въртят педали когато потеглят и след това на батерии! Обаче педалите нямат директна връзка към водещото колело! Е в това е въпроса!  Перке бе джанъм? Те ли са по-прости или ние сме по-умни???
   Да се застраховам: Не се подигравам на никой и на никой не успорвам знанията и квалификацията!

Радико:
Ми да това със соларните панели не е новост и за електровелосипед определено ще е много ефективно Една двуместна влотриколка със два солрни панела за покрив нд главите си мисля, че на път без големи наклони би изминала минимум 200 км. за един ден. И за рекуперацията съм съгласен има реален ефект от няе само ако акумулаторите са примрно хибридни литиво-йонни + суперкондензатори. Това обаче не е за велосипди нали.
А защо се продават такива глупави велосипеди ли питаш? Ами да бяха те единствените подобни тъпи устройства та да се чудиме, ама светът е пълен с подобни глупости при това някой от тях на невероятни цени.

lpoik:
Миналото лято видях в Пловдив едно момче.Вижте какво е направил.

magare:

--- Цитат на: lpoik в Март 04, 2018, 11:38:16 am ---Миналото лято видях в Пловдив едно момче.Вижте какво е направил.

--- Край на цитат ---
            Хехе, това съм го виждал и пипал! Този е готов за цирка! Опитах се да му повдигна задницата с една ръка- не успях! Заднато гума при движение стои като мека на половина от тежестта! Представете си какво съпротивление! И с тези рамки - хората се плашат като го видят!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия