Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди

Мощен електровелосипед ~2kW /максимално евтин, достъпен и ефективен проект/

<< < (22/27) > >>

Радико:

--- Цитат на: montanar в Юли 12, 2019, 10:40:26 pm ---Солидарен съм с lda_has ....
Единственото което се печели при мощности над 250-350 вата мощност на двигателя е по-бързо ускорение и евентуално по-висока максимална скорост.
Ползите от които плюсове ако го гледаме от гледна точка икономичност е съмнителна.

--- Край на цитат ---
И двамата грешите. Електродвигателя за разлика от този с вътрешно горене изразходва толкова енергия колкото отдава. Ел-двигател с мощност един киловат може да отдава мех. Мощност от само 100 вата и съответно ще консумира 100 вата електрическа мощност плюс няколко процента отгоре заради малко по ниското му КПД. Та има смисъл при електровозилата много повече от голяма мощност от колкото при горивните возила.

montanar:
Това е така Радико - просто ако погледнем чисто прагматичната страна на нещата - поне според мен се оказва че и 2кв. двигател да сложиш това е една + маса към акумулатори маса на самия двигател, занижено КПД при ниски мощности и прочее дивотии.
Пак казвам поне според мен два велосипеда единия да е 350вата другия 2кв. ползата от тях ш е съизмерима и ползите от по-мощния няма да са кой знае колко на фона на цената и недостатъците му.

Другия момент е че ако сложиш 2кв двигател на колело ш са му доста и най много да се окаже негативно на здравината му да не говорим че вероятноста да се прибиеш с такъв франкенщайн е доста по-голяма.

ndm:

--- Цитат на: Радико в Юли 12, 2019, 11:24:00 pm --- Ел-двигател с мощност един киловат може да отдава мех. Мощност от само 100 вата и съответно ще консумира 100 вата електрическа мощност

--- Край на цитат ---
Пробвай пак, че нещо …..само на мен ли?

montanar:
ndm Радико е прав - ако спрямо оборотите върху двигателя има механично натоварване да речем 100вата той ще изкомсумира 100 + паразитните загуби та ако ще и 5кв да е.  (изключаем разните стъпковорежимни електродвигатели)

ndm:
Pegasa ли ти диктува кво да пишеш, или отвътре та кара?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия