Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди

Мощен електровелосипед ~2kW /максимално евтин, достъпен и ефективен проект/

<< < (21/27) > >>

magare:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Юли 11, 2019, 11:31:07 am ---magare, някой да е казал че само литий йон батерии могат да се използват за задвижване на ел. двигатели?

Ако мислите така, трябва да разширите познанията си. Например този, известен на някои съфорумници английски колега, си прави сам "батериите"/суперкондензатори от листове хартия за принтери и флуидна смес на въглеродна основа която той си я измислил:
https://www.youtube.com/watch?v=P266pdT71tI
Да не говорим че същия колега показва и батерийки които са от коноп:
https://www.youtube.com/watch?v=fcK9JSxVNUc
а даже има и филмчета, където показва правене на батерии от водорасли.

Както се вижда, ограниченото виждане за "батериите"  от какво и как могат да се правят е голяма спирачка за човека които иска да си прави неща.  Природата около нас е много богата и само нашето ограничено виждане за проблемите и взаимодействията, и реалните ни познания са спънка в това което искаме да научим, направим или постигнем.

Интересно за г-н. Смит, е че откакто отвориха малката поточна линия за батериите на основата на неговата "боичка", което беше кулминация на неговата сериозна работа в продължение на няколко години, няма публикувано ново видео.

--- Край на цитат ---
      Прощавай за невежеството ама то човек се учи. Това е интересно за тези батерии които казваш. Ти какви батерии използваш? Аз четох някъде, че някой е направил батерии от тоалетна хартия. Не уточняват само дали е нова или втора употреба.

ebiker:

--- Цитат на: magare в Юли 11, 2019, 10:38:00 pm ---     Аз няма да споря с тебе. Моторетката която се опитваш да сравняваш може да измине 100км. с 1,2 л. до 1,5 л. бензин примерно. С  1 кг. заредени батерии колко ще изминеш? Въпрос на предпочитания и прагматизъм.

Въпроса ми обаче беше къде ги намирате батериите на сносна цена. Къде е това при вас и колко много под 850 лв. Дай малко инфо.

--- Край на цитат ---
До колкото съм запознат дори и моторизираните колелета си горят 2л/100 км, но сигурно има и по ефективни мотопеди, както и по-ефектини електрички от примера по-горе.

Както се изразих - не можем да сравняваме кг батерия с кг бензин по ред рационални причини. Батерията по скоро е част от задвижващата система (примерно резервоар който просто си е тежък за сметка обаче на много по-лекия двигател) а горивото ни е тока, който не променя теглото и баланса на машината.

Относно цените, мога да дам за пример това което ние (ofer.bg) сме правили доста пъти вече -  точно като горе споменатата батерия (48v 20ah) излиза около 500 лв към момента с маркови клетки. Не знам други колеги какви цени предлагат, но смятам че трябва да са доста близки.

magare:
Слабо!

lda_has:
Сега аз да попитам тъй като и хал хабер си няма от тия моторни колела но имам такова.
Моето е едва 250 W не знам дали е малко или много но ме вози - 35 километра пробег като батерията пада до 60% и си я зареждам, средна скорост 25 км/ч  вдига и до 35 на равно, основно го карам при ходене на работа. Това което писах до сега е при наклон 18 градуса, по нагорнището се аби батерията малко и се самозарежда по надолнището. Ако реша изтощя батерията до 0 % сигурно ще мине 60-70 и повече км. Тежа около 75 кила. Сега питам какъв е смисъла да слагам 8 пъти по мощен мотор като моя ме носи като куцо пиле кифла. При 8 пъти по мощен мотор демек 2kW при горните условия ще харчи 8 пъти повече енергия и пробега намаля с същото число.  Все пак това е колело и се движи по пътя, не ракета да излита вертикално.

montanar:
Солидарен съм с lda_has ....
Единственото което се печели при мощности над 250-350 вата мощност на двигателя е по-бързо ускорение и евентуално по-висока максимална скорост.
Ползите от които плюсове ако го гледаме от гледна точка икономичност е съмнителна.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия