Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Съществува ли етера?
Радeв:
Нещата, които Слава е казала за микросвета се оказват научен факт, особенно сега след понапредването на електронните микроскопи. Друг е въпроса че книгите на Нанев са написани малоумно - ала В. Райкова. Беинса е много над тези неща, и няма смисъл да го споменаваме в тази тема!
Тесла е си признава, че всичко му гениални открития са му подсказани. Тестатика - имагинация от медитация. Да продължавам ли?
Ей, гледайте да не ме ядосате сега и да ви направя едно работещо ТПУ! Убеден съм в теорията си! ТПУ е устройство което прави директна конверсия, на тази енергия от завихрянията.
Моето мнение за теоретиците в тази /невидима/ област е че не живеят в реалността, и Тесла го е казвал не един път! Да вярно някой се базират се на някакви имперични зависимости и са развили приблизителни математически модели, но какво от това?
95% от устройствата за СЕ за менте.... Замисляли ли сте се защо Телса не даде технологията на човечеството?
vitan:
--- Цитат на: Radoslav в Юни 03, 2011, 04:01:42 pm ---Ей, гледайте да не ме ядосате сега и да ви направя едно работещо ТПУ! Убеден съм в теорията си!
--- Край на цитат ---
Не можеш :) Ако можеше, до сега да си го направил….
Ако някой ми даде 1000-1200 лева (на око претеглено), ще му направя установка, с която сам да се убеди има ли хляб в „Етерния вихър” (устройство, коментирано вече във форума). Нали там се искаха 300V. Само да каже на колко ги иска импулсите: на 100 kHz, 1 MHz или 2 МHz…
Ако някой стигне до там, че иска да снима Етера, произведен от негова установка, готов съм да му дам безплатно съвет. Лично на мен ми е струвало около 70 лева да му хвана цаката с лентов апарат. Който има излишен цифров апарат и не му трябва акъл, нека пробва с цифров.
mi68:
Щом същесвува ток на разместване то следва, че има ефир. Така разсъждавал Максуел. СТО на Айнщаин е часна теория и в определени случей е вярна в други невярна. Токът на разместване не е изледван и не е ясна физическата същност. Но да подходим практически.
-Електростатичното поле в затворена верига се превръща в стационарно. Работата на стационарното поле е положителна имаме вихър.
-В затворена верига включваме променлив ток работата е пак положителна.
Ако в отворена верига се пусне променлив ток се създават електромагнитни вълни. Как електроните като не се движат създават електромагнитни вълни с с=300 000к/сек. От СТО такава скорост е невъзможна и реалноизмерената скорост на електрона е мм/сек. Логически е да се приеме, около електрона има частищи ( сателити), който са с нищожна маса. Частиците са виновни за огромната скорост на разпространение на вълна в кабел. За симетрична линия v=270 000км/сек, за коаксялен кабел v=150 000км/сек.
Така електрона има маса значи инернтност + заряд и спин, сателитите нямат маса следователно инертност, нямат заряд, имат спин. Ефективноста на излъчване се повишава с качване на напрежение, заради заряда на електрона, и честотата . Амплитудата е доминираща ако имане и правоъгълен импулс, то то редове на Фурие честотата се повишава. Илъчихме електромагнитни вълни но как да се конвертират усилени. Помощник е вихъра или спина.
-първа стъпка намаряване скороста на разпространение чраз индуктивност и капацитет. Много пъти съм давал пример на антена настроена на 1мХц и феритна антена е кондензатор настроена също на 1мХц. Честотата е една и съща но в свободното пространство дължината е 300м, а феритната антена е примерно 15см. Феритната антена е намалила скороста многократно.
-втора стъпка околното пространство да трепти на двойно по-висока честота и да имаме параметричен резонанс. Тогава ще се наблюдава увеличено прехвърляне на енергия. Двойно по-високата честота става чрез стояща вълна.
По-първа стъпка нямам проблеми, проблем е втора стъпка по-точно стоящата вълна.
П.П. Доплеров ефект не се наблюдава в пределите на слънчевата сестема, където гравитацията е постоянна. Скороста на земята е около 30км/сек и всеки интерферометор ще го фане но уви не хваща. Доплеровият ефект е за космически мащаби, но най-вероятно фотонът губи енергия заради ефира, затихва и виждаме червено т.е. по-ниска енергия.
velstar:
"Съществува ли етера?" Този въпрос е излишен! Квантовата механика и ядрената физика от давна са одговорили на този въпрос. Етер съществува! Няма съмнение в това. Всяка теория която отхвърля етера, е жалък опит да се задържи статутковото, това което пише в учебниците и ни учат на него. Учебници, писани преди 100години. Да, информацията в тях е от преди век. Но защо не са ги променили досега и защо крият истината от нас? Защото никоя държава няма полза от познание, което ще освободи предприятията и домакинствата от енергийния монопол. Защото цялата икономика на света се гради на петрол и електричество. Затова ще ни учат че няма етер и няма коефициент на преобразуване над единица. Енергията в етера е изчислена, плътността също, но експериментално измерване на тази енергия е невъзможно поради две причини:
1.Тази енергия е огромна и няма апаратура която би издържала.
2. Да измериш флуктуацията на вакума, е все едно да претеглиш чаша с вода под водата. По време на флуктуацията на вакума в дадена област се разждат виртуални частици подредени с противоположни заряди едини до други, който взаимно се компенсират. Затова няма как да бъдат измерени, но може да се създаде изкуствена област, в която зарядите да се разделят и потока на времето да се забави достатъчно, за да може виртуалните частици да станат реални. Само една милионна част от тези виртуални частици биха станали реални, но това е достатъчна енергия, която може да захрани всичките ни енергийни нужди на планетата. Всичко се знае и технологията стои в ръцете на илюминатите! Но те нямат интерес хората да я притежават, а ако някой успее, вднага го откриват и му поставят условия, подкупват го или просто го изолират от всякаква възможност да бъде финансиран и го представят за измамник, но ако това не го спре, тогава го илиминират. Жалко е, но е факт.
mi68:
velstar това е вярно но какво да се прави? Ясно е виртоални частици да се превърнат в реални но как? Тук се сещам за П. Дирак това става като ги възбудим.
Трудовете на Дирак са кът но той и Шродингер са с нобелови награди по физика. Говоря за двамата защото са близки. Уравнения на Шродингер е за електрон, а Дирак го извежда за релативиски електрон. Двамата са ми пътеводна светлина, защото с техните уравнения за тънка потенциална преграда, теоретично се доказва усилване. На този ефект е открит транзистора, тънката база. Информация, но какво да се прави?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия