Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Съществува ли етера?

<< < (4/9) > >>

Иван Димов:
   mzk, Доплеровият ефект е когато има относително движение между излъчвателя на звука и приемника. При опита, предложен от мен, няма да има такова относително движение, т. е. разстоянието между източника на звука и приемника ще е постоянно по време на всяко отделно измерване. Мерим примерно на 50 метра от високоговорител, после мерим на 100 метра, после на 150 метра и т. н.
   Теофиле, абсолютно си прав. Какъвто е звукът, такава е и светлината. Затова предлагам такъв експеримент. Примерът с линейно движеща се частица е при хипотетично съвсем празно пространство.

Vetap:
Иван Димов, много интересно хрумване. И може да се направи не скъп експеримент. При звука нещата са по - ясни. Мембраната на говорителя трепти и тези механични трептения се предават на въздуха и се разпространяват в материална среда - въздух. След което се улавят от микрофона. Така, че при такъв експеримент, според мене "тънката" среда не участва. Ще помисля още!

MZK, пробвал съм и преди да тегля файлове от mazeto, но са ме "отрязали" по някакаква причина. Ще опитам като използвам друг сървер. Благодаря!

Много се радвам, че има раздвижване в тази тема. Ние не сме "велики" физици, но нищо не ни пречи да разсъждаваме и да търсим.
Съвременната наука е в такова положение, че само общата работа на учени и езотерици може да я оправи. Имаме пример със Слава Севрюкова. Знам също от първа ръка, че Ванга е искала да се срещне със физика Васил Манов, който в този момент се е занимавал с теоретични изследвания. Определено смятам, че нищо в този свят (лошо или добро) не става случайно.

vitan:
За какво ви е Етера в тая нишка?

1.   Да направите СЕ ?
2.   Да правим реклама на Слава Севрюкова, Ванга, Дънов и пр.
3.   Да разберем какво е Етера.

По т.1 Не би. До сега са само общи приказки.
По т.3 има проф. Константин Мейл (ако мислите, че бърка оборете го). Прикачения наскоро файл на Prussov прегледано набързо също много не се отклонява от професора.
Така че, до тук според мен основно ще го въртите по точка 2-ра….

mzk:
Достъпът е за България. Пиши на ЛС да уредим нещата.

По критиката за К. Мейл, Витане, не е като да я няма. Експерименталният му кит е доста зле всъщност. Действа в близкото поле на антената и по-скоро може да се каже, че е rfid, или някакви резонанси за предаване на енергия на близки разстояния, но има какво да се прави там още, и то не малко.
Теорията... Вълновото уравнение, по начина, по който го използва, е под строга критика. Не помня сега точно, но миналата година го следих и имаше неща за уточняване.
Това, за което не може да се отрече е, че максуеловите уравнения не включват пълния з-н на Фарадей. От там - който тръгва да критикува, да критикува първо фундаменталната наука, пък после всичко останало. Някак си не отива нобелов лауреат да го признава, пък разни професори да повтарят мантрата за максуеловите уравнения и пълнотата им.

vitan:
MZK, няма да споря за уравнения по една простичка причина – нямам 1-2 излишни седмици да навлизам в дълбочина по материята. Точно това не е круша да го излапаш: раз-два и готово. Аз четейки не забелязах грешки, но гледам на нещата по принцип, без да навлизам в проверки. Иначе тая материя от над 600 страници щях я прочета за 1-2 години...

За безжичното предаване на енергия: не се ли включи йоносферата, КПД-то е под 100%. Професора стои доста високо в европейската енергетика (доколкото помня) и няма да рискува да изяде шамари от разни регулаторни органи за някакви кит-чета. Та затова вероятно използва високи честоти, но много ниски напрежения.
А по формулата за скаларни вълни, вълната зависи в пъти повече от напрежението, отколко от честотата. Това за китчетата му. За ония тесла-трафове: нямам инфо, ма цената им е като за германци…

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия