Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Суха клетка Home made прави само пяна
mzk:
Вероятно сте прекалили с концентрацията на електролита. Какво означава 1,1?
mart:
Ще направа снимки няма проблем. Относно електролита концентрацията е много ниска 1.1 означава че на литър вода имам 100 грама калиева основа. Което ще рече, че имам 10% основа на литър вода. Четох и по форума и на доста други места най-добре се получавало когато гъстота на електролита е 28%.
Поздрави
П.П. пламгаз: Няма да мога да дойда да направим консултацията ще го мъча известно време сам ако вида че няма на къде тогава ще измислим нещо. За сега открих един проблем местоположението на електролизера не е добро защото се обдухва от радиатора на колата когато се движа въздуха минава през радиатора и се обдухва и му повишавам температурата така, а това не е хубаво.Но това не променя факта че електролизера прави само пяна.
electro:
Напрежение, размер на плочата, снимки, ШИМ има ли? Кондиционирал ли си го?
Извади го малко от колата. Първо го пусни да работи, а после мисли дали радиатора го загрява.
:)
koko_g:
@mart,
а бълбучник имаш ли, с вода (електролит)?
Може би, под "казанче" имаш точно това предвид?
След като мине през водата, пяната трябва да остане там и да се отдели само газът.
Да не си вкарал директно изхода от клетката в двигателя?
Плочите от неръждавейка ли са?
mart:
Имам бъблер пълен е с дестилирана вода. Не съм вкарал директно към мотора системата се пак това е газ и гърми. Плочите разбира се са от неръждавейка. Системата е следната казанче с електролит (използвам калиева основа) от казанчето маркучи до долните щуцери на клетката от горните влизат в същото казанче в което е електролита и от там през трети щуцер маркуч вече само с газ отива в бъблер-а и от него маркуч до мотора.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия